Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Indholds elementer
Billede
Image
Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
Billede kredit
Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
Titel
Alle familier har brug for en indtægt til at kunne betale for mad, husly, tøj og medicin. Verdensmålet handler om at skabe bæredygtig vækst og sikre, at alle mennesker i 2030 kan få et godt arbejde
Tekst afsnit

I dag er der mange arbejdsløse over hele kloden. I mange udviklingslande er der stor mangel på jobs. Mange forsøger at tjene til dagen og vejen ved forskellige småjobs og ved at sælge forskellige ting.

Mange mennesker arbejder i dag under farlige forhold til en lav løn. Målet har ikke kun fokus på at skabe jobs, men også på at sikre arbejde med ordentlige vilkår. Det betyder også at sikre, at børn ikke arbejder som børnearbejdere.

Et godt job handler ikke bare om penge. Arbejde er med til at skabe en ramme om vores daglige liv. I mange udviklingslande betyder et job for eksempel, at man har mulighed for at ens børn kan få en uddannelse. Det betyder også, at man har mulighed for et ordentligt sted at bo og at kunne få nok at spise.

I Danmark kan vi være med til at mindske børnearbejde, ved at lade være med at købe produkter, der er lavet af børnearbejdere.

Læs mere om verdensmål 8

Før verdensmålene var helt færdige, blev der lavet en række film til udvalgte mål. Målene har undervejs ændret sig lidt. Her kan du se, hvorfor gode jobmuligheder er vigtigt.