Om Verdensmålene

Inden vi når år 2030 skal verdens fattigdom være udryddet, og vi skal allesammen leve i en mere lige verden. Verdens ledere er blevet enige om 17 verdensmål, som alle lande i verden skal nå – også Danmark.

Målene drejer sig om, hvordan vi bliver fri for fattigdom, sult og den globale ulighed, hvor nogle er meget rige og andre er meget fattige. Målene handler også om, hvordan vi får de sidste 67 millioner børn i skole, og hvordan vi sørger for, at deres lærere er dygtige nok.

Målene handler også om, at vi skal passe bedre på vores miljø, så både planter, dyr og mennesker kan overleve. Det er vigtigt, at alle mennesker er sunde og raske, har nok at spise og rent vand at drikke. Alle skal kunne komme til læge hurtigt, hvis man bliver syg eller er gravid.

I de fleste udviklingslande er der lang vej til at opfylde verdensmålene. Men der er også ting, som skal forbedres i Danmark for at nå verdensmålene herhjemme. 

Verdensmålene gælder for alle – alle lande og alle de mennesker, der bor på jorden. Vi kan nemlig kun gøre verden til et bedre sted, hvis vi arbejder sammen. Derfor er verdensmålene vores fælles plan, og derfor er det vigtigt, at I lærer om den plan, så I kan være med til at sikre, at verden bliver et bedre sted at leve.

Hør tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby fortælle om, hvorfor det er vigtigt at lære om verdensmålene: