Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

Indholds elementer
Billede
Image
Verdensmål 5: Ligestilling mellem kønnene
Billede kredit
Verdensmål 5: Ligestilling mellem kønnene.
Titel
Der er stor forskel på mænd og kvinders vilkår og muligheder. Det skal der ikke længere være i 2030
Tekst afsnit

Mænd og kvinder skal have de samme rettigheder og muligheder på vigtige områder som uddannelse, økonomi og politisk indflydelse.

Mange steder i verden bliver kvinder undertrykt. Verdensmålet om ligestilling mellem kønnene skal sikre, at kvinder ikke diskrimineres, og at kvinder har de samme rettigheder og muligheder som mænd.

Der er stor forskel på drenge, piger, mænd og kvinder, når det gælder uddannelse og senere arbejde. Flere mænd end kvinder bliver valgt til politiske poster - også i Europa og USA. I dag er kun cirka én ud af fire af verdens politikere kvinder. Det betyder, at der er stor forskel på mænd og kvinders muligheder for at bestemme.

Kvinder og mænd skal have de samme muligheder for at kunne deltage aktivt i samfundet. Kvinder skal have de samme jobmuligheder som mænd og mulighed for samme løn. Også i Danmark tjener kvinder generelt mindre end mænd, selvom de udfører det samme arbejde. Derfor er det også vigtigt at sætte fokus på ligestilling her i Danmark.

Læs mere om verdensmål 5

Før verdensmålene var helt færdige, blev der lavet en række film til udvalgte mål. Målene har undervejs ændret sig lidt. Her kan du se, hvorfor ligestilling mellem mænd og kvinder er vigtig.