Opdag Colombia

Sidst ændret
15.10.2021
Indholds elementer
Tekst afsnit

Colombia ligger i Sydamerika og er 26 gange større end Danmark. Der er 9.375 kilometer i fugleflugtslinje fra København til Bogotá, som er hovedstaden i Colombia.

Der bor cirka 50 millioner mennesker i landet. Blandt dem er grupper af oprindelige folk som wayuu- og andoque-folket. Det officielle sprog i Colombia er spansk, men mange taler også et af de oprindelige folks sprog.

Billede
Image
Foto: Heidi Brehm
Billede kredit
Foto: Heidi Brehm
Titel
Colombia er smukt og barskt
Tekst afsnit

Colombia har både kyster og bjerge. Vest for Andesbjergene er landet lavt. Det er dér flest mennesker bor. Mod øst ligger regnskoven, der er en del af Amazonas. Mange steder kan man kun komme rundt med båd. Mod nord er ørkenområdet La Guajira, hvor der er stor mangel på mad og vand.

Colombia er et af verdens mest ulige lande. Mange familier lever i fattigdom. Få familier ejer størstedelen af landets jord. Landet har store mængder sølv, guld og kul i jorden. Minerne forurener og ødelægger jorden, for dem der bor ved minerne.

Billede
Image
Foto: Andreas Beck
Billede kredit
Foto: Andreas Beck
Titel
Mere om Colombia
Tekst afsnit

I 2019 fløj LæseRaketten til Colombia. Her kan du finde et helt tema om landet. Du kan lære flere børn fra Colombia at kende og udforske landets historie, natur, klima og dyreliv.

Du kan lære meget mere om borgerkrigen og landets oprindelige folk. Og du kan lære at danse, hækle og lave mad fra Colombia.