Populærkultur – fænomenet Bobi Wine

Sidst ændret
05.07.2020

Bobi Wine er en af Ugandas mest populære musikere. Bobi Wine er kendt som Ghetto-præsidenten. Tilnavnet kommer af hans opvækst i slummen i Ugandas hovedstad Kampala. Her voksede Bobi Wine op som troende katolik. Han er i dag 37 år gammel.

Bobi Wine er uddannet inden for musik, dans og drama på universitetet. Allerede i en ung alder vidste han, at han ville lave musik. Han debuterede i 1999, da han var 17 år. Hans tekster handler om livet i slummen. I et land med stor fattigdom, dårlige levevilkår og korruption blev hans tekster vigtige for mange i Uganda, men også i resten af Afrika.

Ugandas popstjerne-politiker

Bobi Wine kom for alvor i medierne, da han gik ind i politik. De seneste år har Bobi Wine været meget højlydt omkring sin kritik af Ugandas præsident Museveni og den udbredte korruption i landet.

Regeringen er ikke glade for Bobi Wines popularitet og kritik af regeringens politik. Bobi Wine er blevet et samlingspunkt for ugandere, der er utilfredse med landets politiske ledelse. Han er blevet anholdt mange gange, sigtet for forræderi, og der går også rygter om, at nogen har forsøgt at myrde ham. Men Bobi Wine kæmper videre for at få sin stemme hørt både i musik og politik.

Hør sangen Freedom af Bobi Wine. Sangen er en kritik af systemet og Ugandas ledere. Sangen handler om kampen for frihed og lighed i Uganda.

Video