Ugandas flag og nationalsang

Sidst ændret
05.07.2020

Nationalsanges betydning

Når et land får sin selvstændighed, er en nationalsang ofte noget af det første, der skrives. En nationalsang er med til at markere et land som selvstændigt. 

Nationalsange har til formål at skabe en fælles nationalfølelse. Temaer i nationalsange er ofte religion, historie, kærlighed, revolution eller krig.

Ugandas flag

Uganda fik sit flag, da landet blev selvstændigt i 1962. De tre farver i flaget har hver en betydning.

De sorte striber repræsenterer Afrikas folk. De gule symboliserer Afrikas solskin, og de røde striber repræsenterer blodet, som forener de afrikanske folk i et fælles broderskab.

Midt i flaget er en fugl. Fuglen er en grå krontrane. Krontranen har fået sit navn efter dens flotte stive fjer på hovedet, som ligner en krone. Den grå krontrane er Ugandas nationalfugl.

Ugandas nationalsang

Ugandas nationalsang hedder “Oh Uganda, Land of Beauty”. Sangen er fra 1962, hvor Uganda fik sin uafhængighed. Sangen er en af de korteste nationalsange i verden. Derfor synger man ofte sangen to gange.

Lær teksten til Ugandas nationalsang

Hvad er et nationalsymbol?

Alle lande har et flag som nationalsymbol. Udover flag kan et våbenskjold, en historisk bygning, en plante eller et dyr også være et lands nationale symbol. I Danmark er svanen og bøgen for eksempel nationale symboler.

Video