Marvin arbejder i en sølvmine i Bolivia.
Foto: Lise Josefsen Hermann

Marvin i minen

Sidst ændret
14.01.2021

Marvin arbejder i en mine

Mød er 14 år gammel og arbejder i en sølvmine i Bolivia. Bolivia er det fattigste land i Sydamerika.

"Jeg vil gerne studere, så jeg kan blive turistguide i stedet for at arbejde i minen. Det er meget hårdt og farligt at arbejde i minen. Jeg tror, det er sjovere at arbejde med turister," fortæller Marvin.

Marvins mor døde, da han var 10 år gammel. For at forsørge sine syv søskende, begyndte han at arbejde i minen sammen med sin far. Her bærer han sten og mineraler ud af de stejle gange i bjerget. Arbejdet i minen er meget hårdt, og Marvin bærer op mod 30 kilo sten og mineraler på ryggen ad gangen. Det tager en halv time at bære stenene ud af minen, og det gør Marvin mange gange hver dag.

Han bærer cirka 300 kilo sten ud af minen hver dag. I minen er der lange, snævre gange, og man skal passe meget på, når man færdes i minen. "Engang var der en af mine venner, som faldt ned i et 50 meter dybt hul i minen og døde. Han blev 16 år gammel. Derfor passer jeg altid godt på, når jeg er nede i minen. Det er farligt at være hernede," fortæller Marvin.

Mange af dem, der arbejder i minen, ender med at blive meget syge, fordi luften i minen er fyldt med støv, som man får ned i lungerne, når man trækker vejret.

Der arbejder omkring 8.000 mennesker i Marvins mine. Flere end 2.000 af dem er børn ligesom Marvin.

Historien om Marvin er fra 2011