Fortællinger fra nær og fjern

Gennem årene har vi udgivet 19 LæseRaketter fulde af gode historier om uddannelse, børns liv i andre lande og skønlitterære historier af kendte, danske børnebogsforfattere. Hvert forår sætter millioner af børn verden over fokus på alle de børn, som stadig ikke går i skole, selv om de har ret til det. Vi kalder det Hele Verden i Skole-kampagnen. Når du læser de gode historier i vores LæseRaketter, er du med til at sætte fokus på alle børns ret til uddannelse af god kvalitet.


LæseRaketten 2004
I den allerførste LæseRaket kan du nyde fantastiske fortællinger af blandt andre Ole Lund Kirkegaard, Lene Kaaberbøl og Charlotte Blay.
Du kan også læse om Jasin fra Somalia, der bor og går i skole i Danmark. Du kan møde Sarkim i Indonesien, der sælger riskager på gaden, og Ana i Guatemala, som ville ønske, at hun kunne komme i skole.

LæseRaketten 2005
I denne LæseRaket fra 2005 er der magiske og spændende fortællinger af blandt andre Josefine Ottesen, Jens Kovsted og Lene Kaaberbøl.
Du kan også møde Gera fra Mozambique, der sælger plastikposer på markedet i stedet for at gå i skole, og Josefa i Guatemala, der passer grise. Læs også om Amina fra Ghana, der har en særlig bedstemor, og Kaki i Pakistan, der får besøg fra Danmark.

LæseRaketten 2006
I denne bog kan du læse gode fortællinger af blandt andre Daniel Zimakoff, Iselin C. Hermann og Merlin P. Mann.
Du kan også møde børn fra Ghana. Læs om Mohammed, der gerne vil være lærer. Mød også Fati, som har en særlig drøm. Du kan også selv læse i en læsebog fra Ghana og lære om, hvad børn i Ghana lærer i skolen.

LæseRaketten 2007
I denne bog er der et fint forord af Benny Andersen og fantasifulde historier af blandt andre Josefine Ottesen, Bent Faurby og Kenneth Bøgh Andersen. LæseRaketten handler om børn. Børn i fantasiens verden og børn i den virkelige verden. Du møder alt fra hekse og dæmoner til konger og isbjørne. I Peru møder du også drengen Fadricano. Selv om han er 14 år, kan han hverken læse eller skrive. Fadricanos historie er ikke fantasi, men virkelighed.

LæseRaketten 2008
Denne LæseRakets historier handler om "at være udenfor". Nogle af historierne foregår i fantasiens verden og er skrevet af Andreas Bræstrup Kirstein, Mette Mou Jensen, Jens Kovsted og Emil Landgreen. Andre historier er fra den virkelige verden, og de handler om børn i det vestafrikanske land Sierra Leone. Du kan læse om deres liv og hverdag og om deres håb og drømme for fremtiden.

LæseRaketten 2009 om Mozambique
I denne bog kan du læse eventyr og spændende historier af Mette Mou Jensen, Jens Kovsted, Synne Garff og Lene Kaaberbøl. Du møder også børn fra Mozambique, som ikke går i skole og børn, som er bange for at gå i skole. I LæseRaketten kan du læse om børnene fra Mozambique, og om hvordan de lever, og hvilke drømme de har om fremtiden. Du kan læse om forskelle og ligheder fra dit eget liv i Danmark.

LæseRaketten 2010 om Angola
I denne bog finder du historier af blandt andre Thomas Winding, Kirsten Sonne Harild og Jan Kjær. Du kan også møde børn fra Angola, der spiller fodbold. Mød for eksempel 11-årige Paulinha, som er en sej og populær fodboldspiller i Luanda, og Noguerra, som vil sørge for, at hans fodboldhold får trøjer, sko og bolde, hvis han bliver præsident for holdet.
LæseRaketten flyver til Angola 2010

LæseRaketten 2011 om Bolivia
I denne bog er der et smukt forord af Carsten Jensen og fanstastiske fortællinger af blandt andre Manu Sareen, Anne-Marie Donslund og Mette Finderup.
Du kan også læse om børn i Bolivia og deres hverdag, håb og drømme. Du kan blandt andre møde Daniella, der først gik i en skole, hvor de kun talte spansk, som hun ikke forstod. Men nu er hun blevet rigtig glad for skolen.

LæseRaketten 2012 om Liberia
Læs spændende historier af Lise Bidstrup, Henrik Einspor, Lene Fauerby, Katrine Marie Guldager og Annette Herzog. I Liberia kan du møde Blessing, som bor på en gummiplantage, og Cyrus, der drømmer om at bo i USA. Der er drengene Frederick og Michael, der rapper ligesom deres store idol 50 Cent, Rose, der er flygtning fra nabolandet Elfenbenskysten, og 17-årige Erastus, som drømmer om at spille på Liberias fodboldlandshold.

LæseRaketten 2013 om Nicaragu
I denne bog er der magiske historier af blandt andre Peter Gotthardt, Hanne Kvist og Lene Møller Jørgensen. Du kan også læse om børn fra Nicaragua. Du kan blandt andet læse om Tonio, der arbejder på en losseplads, Flora, der underviser de voksne i kvarteret i at læse, og om Fiorela, som lever et liv, der på mange måder ligner danske børns liv. Du kan også møde Rosy, som hver dag vasker tøj for hele familien, og som drømmer om at blive danser.

LæseRaketten 2014 om Sierra Leone
I denne bog er der magiske historier og gysere af blandt andre Jørn Jensen, Kim Langer og Charlotte Blay. Du kan også møde børn fra Sierra Leone, der inviterer dig på besøg i deres liv og hverdag, og som fortæller om deres håb og drømme. Du møder blandt andre Karefa, der graver guld hver dag efter skole. Jesse, der gerne en dag vil opleve andre lande i verden. Memunatu, der er kommet med på et særligt fodboldhold. Og Musu, der har en stor drøm.
LæseRaketten flyver til Sierra Leone 2014 og › Online LæseRaket

LæseRaketten 2015 om Guatemala
I denne bog er der sjove og fantasifulde fortællinger af blandt andre Jonas Nødvig Jørgensen, Line Kyed Knudsen og Jørn Bie. Du kan også møde børn fra Guatemala. Du møder Esvin, der arbejder på et marked. Johanna, der bor i en lille by i bjergene og drømmer om at blive læge. Edward, som går på en skole i regnskoven og er DJ i fritiden. Og Teresa, der fejrede Guatemalas uafhængighedsdag med et stort optog sammen med hele sin skole.

LæseRaketten 2016 om Burkina Faso
I denne bog er der blandt andre historier af Nils Hartmann, Sandra Schwartz og Nanna Foss. Du kan også møde børn fra Burkina Faso. Tæt på Sahara-ørkenen lever Teïdo. Han passer familiens dyr. Anna fortæller om en særlig uge, hvor burkinerne demonstrerede for demokrati i landet. Djembe-spilleren Sekouba bor sammen med sin familie. Og Djumansi forklarer, hvilke traditioner der er vigtige for hendes folk, lobierne.

LæseRaketten 2017 om Sydsudan
I denne bog er der både eventyr og gysere af Charlotte Fleischer, Henrik Einspor, Camilla Wandahl og Nick Clausen. I LæseRaketten kan du også lære børn fra Sydsudan bedre at kende. Du kan blandt andre møde Rhoda på 9 år, der flygtede sammen med sin familie under borgerkrigen. Du kan tage med 12-årige Adeng på markedet, hvor hun får sit største ønske opfyldt. James er tidligere børnesoldat, men han har håb og drømme for fremtiden.

LæseRaketten 2018 om Jordan
I denne bog kan du læse magiske historier af Nina Sahl, Kenneth Bøgh Andersen, Özlem Cekic og Nicole Boyle Rødtnes. Du møder også du børn fra Jordan og landets nabolande. Hamad og hans familie bor i ørkenen hver weekend. Du kan møde Nidal, der er palæstinensisk jordaner, og Muna fra Syrien, som bor i en af verdens største flygtningelejre. Brødrene Ammar og Mohammad fortæller om deres flugt fra Syrien og håb og drømme for fremtiden.

LæseRaketten 2019 om Colombia
I denne bog kan du læse spændende, sjove og tankevækkende historier af Sandra Schwartz, Daniel Zimakoff og Kit A. Rasmussen.
Du møder også børn fra Colombia. Jennifer er en del af det oprindelige folk wayuu-folket. I en lejr for tidligere soldater bor Keiler sammen med sin mor, som har været soldat for oprørsgruppen FARC. Du kan også tage ud at sejle i Amazonas med Thaliana, og møde Elkin, der har en særlig drøm.
LæseRaketten flyver til Colombia 2019 og › Interaktiv version af LæseRaketten

LæseRaketten 2020 om Uganda
I denne bog er der fortællinger af Marie Duedahl, Caroline Ørsum og Peter Krogholm.
Du kan også møde børn fra Uganda og flygtningebørn fra Sydsudan. Joshua er flyttet væk fra sin mor og far for at komme i skole, og Nyirambere arbejder i majsmarken for at hjælpe sin familie. I flygtningeområdet Palabek i det nordlige Uganda bor Esther. Børnene lever helt andre liv, men de har håb og drømme, som måske ligner dine.

LæseRaketten 2021 besøger venner i verden
Denne LæseRaket indeholder spændende historier af Lise Bidstrup, Cecilie Eken, Mogens Lyhne og Biboa Chuol. Vi flyver også ud i verden og besøger børn og unge fra de fem tidligere års bøger og hører om, hvordan de har det i dag. Derfor kommer vi rundt til fem forskellige lande fordelt på tre verdensdele. Mange af børnene lever et liv, der er præget af corona-pandemien på forskellig vis.

LæseRaketten 2022 om Bolivia
I denne bog er der fortællinger af Mette Vedsø og Søren Jessen. Du kan også møde børn fra Bolivia. Carlito høster paranødder sammen med sin far og mor. Liseth hjælper sin mor med at passe på regnskoven og dyrene. På Amazonas’ floder fisker Jorge Luis efter piratfisk. Du møder de to søskende Delia og Carlos på Bolivias højslette og du kan følge med Luis Alfredo til storbyen Riberalta inde i regnskoven.