Skoletube 2024

Sidst ændret
09.04.2024

Årets opgaver i Skoletube lægger op til at arbejde kreativt med både lyd, billeder, video, tegneserier og tekst, når eleverne skal formidle deres viden om børnene, historierne, Verdensmålene og Børnekonventionen.

Leg med IT og Skoletube har lavet to bogskabeloner i programmerne Book Creator og Bookiie med en skabelon til henholdsvis indskoling og mellemtrin. I bogskabelonerne kan eleverne arbejde med både portrætter og de skønlitterære tekster. Bogskabelonerne er udviklet af Rikke Falkenberg.

Indholds elementer
Tekst afsnit

Kom godt i gang

Inden arbejdet kan starte, skal du:

 1. Åbne programmet via skoletube.dk
 2. Oprette et bibliotek i Book Creator eller Bookiie
 3. Melde dig ind i biblioteket LæseRaketten 2024 i enten Book Creator eller Bookiie ved at vælge "Deltag i bibliotek" og indtaste den kode, der passer til programmet:
  • Book Creator: BWYJHSK
  • Bookiie: THNRJTS
 4. Tage en kopi af den ønskede skabelon og placere den i dit eget bibliotek. 
 5. Lave eventuelle rettelser i skabelonen, så den passer til jeres behov og ønsker.

Inviter eleverne ind i biblioteket

Nu ligger en kopi af skabelonen klar i dit bibliotek og du kan invitere eleverne ind, så de kan arbejde i dit bibliotek:

 • Klik på vis invitationskode
 • Del koden med eleverne
 • Eleverne vælger deltag i et bibliotek
 • Eleverne indtaster din kode
 • Eleverne tager en kopi af din skabelon

Så er I klar til at arbejde med LæseRaketten 2024 i enten Book Creator eller Bookiie. Der findes også en god guide til Book Creator i Skoletube her.

Tekst afsnit

 

Tekst afsnit

Skoletube: Alle digitale værktøjer, der anvendes i elevernes arbejde med materialet, er en del af Skoletubes værktøjskasse. Skoler, der ikke har adgang til Skoletube, får stillet det gratis til rådighed ved at bestille en 30-dages prøveperiode her. Prøveperioden er gratis og uforpligtende. Har I spørgsmål om brugen af Skoletube, kontakt Marcus Bennick på 2714 2687.