LæseRakettens tegnere og forfattere 2024

Sidst ændret
18.03.2024
Indholds elementer
Billede
Image
Salina-Schjødt-Larsen-foto_825x825px.jpg
Billede kredit
Salina Schjødt Larsen. Fotograf: Nicole Boyle Rødtnes.
Tekst afsnit

Salina Schjødt Larsen er forfatteren til ”Os med sorte øjne” i LæseRaketten 2024. Hun har skrevet rigtigt mange bøger. Om superhelte, om djævle og dræberklovne. Om konspirationsteorier og hvordan det er at leve med en multihandicappet storebror. Fælles for alle bøgerne er, at de handler om de historier, vi fortæller os selv og andre om os selv og andre. Hvordan vi med de historier forandrer verden på godt og ondt. Salina skriver også nogle gange under pseudonymet Bjarke Schjødt Larsen. Salina er ofte ude på skoler og biblioteker, hvor hun fortæller om sine bøger og sit liv som forfatter.

Billede
Image
adam_O_portræt_foto_825x825px.jpg
Billede kredit
Adam O. Fotograf: Mette Kramer Kristensen.
Tekst afsnit

Adam O. er både forfatteren og tegneren bag ”Menneskets bedste ven” i LæseRaketten 2024. De flotte illustrationer er lavet som linoleumstryk.

Adam O. (f. 1976) debuterede i 2011 med tegneserien Ruiner på forlaget Fahrenheit. I 2016 var han aktuel med billedbogen Tonni2Ton. I 2019 udkom det første bind i Adam O.'s børnebogs-trilogi DEN RUSTNE VERDEN, Flugten fra Danmark. Samme år fulgte bind 2, Motorhjerte, og for bind 3, Ukrudt, modtog Adam O. Kulturministeriets Forfatterpris 2020. Gro udkom i 2021, den første bog om Lulu Lukøje i 2022 og den anden i februar 2024. Ud over bøger har Adam O. lagt streg til en lang række illustrationer og plakater i de seneste tyve år, ligesom han er fast tegner på hjemløseavisen Hus Forbi.

Billede
Image
Angelica-Inigo_825x825px.jpg
Billede kredit
Angelica Inigo.
Tekst afsnit

Angelica Inigo har tegnet alle illustrationerne til ”Os med sorte øjne” i LæseRaketten 2024.

Angelica Inigo er selvstændig tegner, med en professionsbachelor i Grafisk Fortælling fra The Animation Workshop i Viborg. 
Hun har siden 2019 illustreret flere billed- og letlæsningsbøger samt tegneserier for børn og unge.