Balguissa Simean er fra Burkina Faso. Hun er 7 år. Når skolen slutter, hjælper hun med arbejdet i guldminen. Alle i familien må hjælpe til.

På billedet ses Balguissa sammen med sin mor og sin lillebror. De arbejder hver dag i en guldmine tæt ved deres landsby.

Foto: Andy Hall, Oxfam

Området Koutoula ligger i den nordlige del af Burkina Faso. Det har ikke regnet i lang tid. På grund af tørken har mange familier ikke nok mad. Arbejdet i guldminerne er deres eneste måde at tjene penge til mad.

80 % af børnene i området arbejder i guldminerne. Nogle går slet ikke i skole. Andre arbejder i minerne efter skole.

Balguissa er heldig at gå i skole. Så snart skolen slutter, skynder hun sig til mineområdet, hvor hun skal hjælpe sin mor. Her passer hun sin toårige lillebror Abdul Rahuhi. Hun hjælper også med at finde guld. Guldet skaffer familien penge nok til, at de kan få et måltid mad dagligt.

Balguissas mor fortæller: "Vi arbejder i minen, fordi vi ikke har nok mad. Det har ikke regnet i lang tid, så vi har ikke kunnet høste nok afgrøder. Jeg er glad for, at Balguissa trods alt kommer i skole. Den mulighed har jeg aldrig selv fået. Jeg håber, at hun en dag bliver lærer eller sygeplejerske".

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse. Foto: Andy Hall, Oxfam.