Opdag Sydsudan

Sidst ændret
15.10.2021
Indholds elementer
Tekst afsnit

Sydsudan ligger i det østlige Afrika. Landet er 14 gange større end Danmark. Der er 5.908 kilometer i fugleflugtslinje fra København til Juba, som er hovedstaden i Sydsudan.

Der bor 11 millioner mennesker i landet. Befolkningen er opdelt i mange forskellige grupper. De største grupper er dinka og nuer. Det officielle sprog i Sydsudan er engelsk. Men mange mennesker taler også arabisk og et eller flere af de mange lokale sprog.

Sydsudan har tropisk klima. Den Hvide Nil løber gennem hele landet. Det skaber et stort sumpområde. Mod nord er der sletter og savanne, og mod syd er der højland og bjerge.

Billede
Image
Foto: William Vest-Lillesøe
Billede kredit
Foto: William vest-Lillesøe
Titel
Verdens yngste land
Tekst afsnit

Sydsudan er verdens yngste land. Det blev selvstændigt fra Sudan i 2011. Der har været mange uroligheder i det nye land. I flere år har der været borgerkrig. Og mange folk er flygtet fra deres hjem.

I 2020 har landet fået en ny regering. Og chancen for fred er større, end den har været længe. Sydsudan er et fattigt land. Der er brug for fred til at opbygge og udvikle landet.

Billede
Image
Foto: Hanne Selnæs
Billede kredit
Foto: Hanne Selnæs
Titel
Mere om Sydsudan
Tekst afsnit

I 2017 fløj LæseRaktten til Sydsudan. Her kan du finde et helt tema om landet. Du kan lære flere børn fra Sydsudan at kende. Og du kan finde mange informationer om landets historie, natur, klima og dyreliv.

Du kan også få mere at vide om borgerkrigen og de mange forskellige folk i landet. Og du kan lære at synge, brodere og lave mad fra Sydsudan.