Postkort til Esvin

Kære Esvin, jeg har læst om dig i Læseraketten

 

Esvin gør store øjne, da han ser, hvor mange postkort, der gemmer sig i de store brune kuverter. Han sidder sammen med sine søskende på en af sengene i deres hus.

Mere end 1000 postkort

I starten åbner han forsigtigt nogle enkelte breve og læser dem. Han kigger nysgerrigt på tegningerne. Der går dog ikke lang tid, før han med større iver og energi spreder de mange breve, tegninger, postkort og ting ud på sengen. Især nogle store laminerede tegninger fanger hans opmærksomhed. "Dem vil jeg hænge op over min seng," siger han og peger hen på væggen, hvor der allerede hænger billeder fra Læseraketten. Hans søskende er næsten lige så begejstrerede over de spændende ting som Esvin. "Er alle brevene til dig, Esvin?" spørger hans lillebror og prøver at skjule, at han er lidt misundelig. Esvin og hans søskende hjælpes ad med at sortere brevene - danske flag i én bunke, viskelædere, linealer og blyanter i en anden bunke, billeder af kæledyr i en ny bunke…

Messi og postkortene

Men der er én bunke, som hans søskende ikke får lov at røre. Det er den med billeder af FC Barcelona og hans yndlingsspiller Messi. Esvin er begejstret over, at så mange børn i Danmark deler hans interesse for fodbold og favoritholdet FC Barcelona.

Esvin begynder at læse op af et brev fra en pige, der hedder Anna, "Kære Esvin, jeg har læst om dig i Læseraketten..." På bagsiden har hun tegnet sig selv ved siden af Esvin med et hjerte ovenover. Da Esvin ser tegningen, rødmer han lidt, men kigger alligevel en ekstra og smiler skævt. Esvin og hans bror opdager et billede af Holger Danske. "Han har et sværd," udbryder hans bror imponeret. De kan godt lide historien om, at Holger Danske sover og vil vågne op, hvis Danmark kommer i fare. "Sejt" siger de i kor med store øjne.

Esvin pakker brevene ned og siger, at han snart vil tage dem frem igen og kigge mere på dem. Han er meget glad for dem alle sammen. "Jeg vil gerne svare alle dem, der har sendt noget til mig,” siger han.
I får hans svar i filmen.