Et sammensat folk

Sidst ændret
15.01.2022
Indholds elementer
Billede
Image
Sammensat
Billede kredit
Foto: Malene Aadal
Tekst afsnit

Bolivia er et land sammensat af mange forskellige folk. Nogle tilhører de oprindelig folk. De oprindelige folk har næsten altid boet i Bolivia. De sidste 500 år har flere grupper fra andre lande også bosat sig i Bolivia. Der har især været en stor gruppe af spaniere, der blev i Bolivia efter koloniseringen. Under koloniseringen tog spanierne magten over Bolivia. De forsøgte at bestemme, hvordan man skulle leve i landet.

Den største befolkningsgruppe i Bolivia bliver kaldt mestiz. Det betyder en person, der både har forfædre fra Europa og fra de oprindelige folk i Bolivia. Mere end 3 ud af 5 mennesker i Bolivia er mestizer. Det er ikke alle mestizer, der ser sig selv som mestizer. Nogle mestizer ser sig selv som en del af et oprindeligt folk.

Titel
De andre folk i Bolivia
Tekst afsnit

Der er også et mindretal af folk fra Tyskland, Balkan, Japan og England i Bolivia. Der er også en gruppe fra afrikanske lande, der blev tvunget til Bolivia som slaver af spanierne i kolonitiden.

Titel
Præsident fra de oprindelige folk
Tekst afsnit

Selvom det var de oprindelige folk, der først var i landet, er det ikke dem, der har fået lov at bestemme mest i Bolivia. I lang tid har de været undertryk og blevet talt ned til. Det var først i 2005, at Bolivia fik deres første præsident, der tilhørte et af de oprindelige folk.