Shaheds mor peger på deres stamtræ. I Jordan har ens forfædre betydning for, hvad man kalder sig.
Foto: William Vest-Lillesøe

Jordans folk

Sidst ændret
01.07.2021

I Jordan bor der mange forskellige folk. Der findes derfor forskellige slags jordanere. Jordan er et land med plads til mange forskellige traditioner.


Nidal sammen med sin bedstemor - Foto: William Vest-Lillesøe

Man kan være jordaner på mange måder. Hvis man har forfædre, der kommer fra et andet land, sætter man det land foran. For eksempel er Nidal palæstinensisk jordaner. Det er fordi, Nidals bedstemor flygtede fra Palæstina til Jordan.

Muna, Ammar og Mohammad er syriske jordanere, fordi de kommer fra Syrien. Shahed er jordansk jordaner, fordi Shaheds forfædre var jordanske beduiner. På den måde er man en del af det, man kommer fra, og samtidig en del af det, man er kommet til.

Gennem områdets historie har folk flyttet meget rundt. Det stoppede ikke, da Jordan blev grundlagt, og grænserne trukket. Siden Jordans grundlæggelse har der været mange konflikter og krige i området. Derfor er der også mange, der er flygtet til Jordan og nu er bosat der.

Der bor omkring ti millioner mennesker i Jordan. Man kender ikke et nøjagtigt tal på, hvor mange af de forskellige slags jordanere, der bor i landet.