Foto: Jay Del Corro

Bananbrød (pan de banana)

Sidst ændret
29.06.2020

I Guatemala dyrker de mange bananer. En af Guatemalas største eksportvare er bananer, og Guatemala er blandt de fem lande i verden, der eksporterer flest bananer.

Her er en opskrift på bananbrød. Bananbrød kan både spises til morgenmad eller som en eftermiddagssnack.

Ingredienser:

½ dl. olie
200 gram sukker
2 æg
3 modne bananer
300 gram hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. mælk
 

Sådan laver du bananbrød

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland olie, sukker og æg sammen i en skål.
  3. Blend eller mos bananerne, rør mosen i æggeblandingen.
  4. Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
  5. Rør melblandingen i dejen sammen med mælk, rør godt sammen.
  6. Hæld dejen i ovnfast fad.
  7. Bag bananbrødet i en time på almindelig varme.
  8. Server i skiver med smør.

Tip: Hak eventuelt 100 gram mørk chokolade og bland i dejen, inden den sættes i ovnen.

Print opskrift