Foto: Jay Del Corro
Bananbrød (pan de banana)
Sidst ændret
29.06.2020
I Guatemala dyrker de mange bananer. En af Guatemalas største eksportvare er bananer, og Guatemala er blandt de fem lande i verden, der eksporterer flest bananer.
Her er en opskrift på bananbrød. Bananbrød kan både spises til morgenmad eller som en eftermiddagssnack.
Ingredienser:
½ dl. olie
200 gram sukker
2 æg
3 modne bananer
300 gram hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. mælk
Sådan laver du bananbrød
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Bland olie, sukker og æg sammen i en skål.
- Blend eller mos bananerne, rør mosen i æggeblandingen.
- Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
- Rør melblandingen i dejen sammen med mælk, rør godt sammen.
- Hæld dejen i ovnfast fad.
- Bag bananbrødet i en time på almindelig varme.
- Server i skiver med smør.
Tip: Hak eventuelt 100 gram mørk chokolade og bland i dejen, inden den sættes i ovnen.