Foto: Per Berholdt Jensen

Bæredygtighed

Sidst ændret
31.05.2021

Ordet bæredygtigt bliver ofte brugt, når man taler om at passe på jorden. Bæredygtighed handler om at sørge for at give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som vi overtog den.

Man taler ofte om bæredygtighed i forbindelse med miljø, klimaforandringer og forurening. Overordnet handler det om, hvordan vi kan passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på.

Bæredygtighed kan også handle om den måde, vi lever på i dagligdagen. Om vi køber mange eller få ting, smider meget eller lidt emballage ud, bliver kørt eller cykler frem og tilbage til skole. Altså om alle de ting, vi gør hver dag, som sætter et fodaftryk på jorden.

De valg, vi træffer i hverdagen, har betydning og konsekvenser for jorden. Konsekvenser, som man måske ikke kan se i dag, men som kan have betydning langt ind i fremtiden.

En global opgave
Alle mennesker på jorden og deres måde at leve på, er en del af jordens samlede kredsløb. Når man taler om bæredygtighed, miljø og forurening, er der ikke nogen landegrænser – det er et globalt problem.  Det er derfor en opgave, alle lande og alle mennesker på jorden må stå sammen om at løse.