Byer i Bolivia

Sidst ændret
17.01.2022
Indholds elementer
Tekst afsnit

Bolivia har to hovedstæder. La Paz og Sucre. Fra 1839 - 1898 var det kun Sucre, der var Bolivias hovedstad. Men i 1898 forsøgte man at flytte Bolivias hovedstad til La Paz. Det forsøg gjorde mange vrede og endte i en borgerkrig. Bolivia har siden haft begge byer som hovedstæder. 

Billede
Image
La Paz El Alto
Billede kredit
Foto: Juan Gabriel Estellano
Titel
La Paz
Tekst afsnit

La Paz er Bolivias næststørste by. Der bor 1,8 millioner i La Paz med forstæder. Byen ligger højt oppe i bjergene. Cirka 3.250 - 4.100 meter over havets overflade. Det betyder, at luften er meget tynd i La Paz. Derfor bliver man nemt forpustet, hvis man ikke er vant til den tynde luft.

Nogle dele af La Paz ligner enhver anden moderne by med høje huse og asfalterede veje i centrum. Når man kommer væk fra centrum og højere op ad bjerget, ligger de fattigere områder. La Paz er også en levende handelsby. De oprindelige folk tager ofte til byen for at sælge deres varer på markederne.

Billede
Image
Sucre
Billede kredit
Foto: Lise Josefsen Hermann
Titel
Sucre
Tekst afsnit

Sucre er Bolivias anden hovedstad. Der bor omkring 200.000 mennesker i Sucre. Byen er opkaldt efter Antonio José de Sucre. Han var en af Bolivias første præsidenter og var med til at gøre landet selvstændigt.

Sucre er en uddannelsesby. En af de ældste universiteter ligger i Sucre. Centrum af byen er fyldt med flotte gamle huse og kirker fra kolonitiden. Mange af dem er malet hvide. Derfor er Sucre også kendt som ’Den Hvide By’.

Billede
Image
Santa Cruz
Billede kredit
Foto: Feraguz
Titel
Santa Cruz
Tekst afsnit

Santa Cruz er Bolivias største by. Den ligger i Bolivias tropiske lavland lige ved Parai floden. Der bor lidt over 2 millioner mennesker i byen.

Santa Cruz er en af de mest moderne og rigeste byer i Bolivia. Især sojabønner, træprodukter, sukker og alkohol bliver solgt og fragtet ud af området.