Bolivias flag og nationalsang

Sidst ændret
15.01.2022
Indholds elementer
Billede
Image
Bolivias to flag
Billede kredit
Foto: Oxfam IBIS
Tekst afsnit

Bolivia har to flag. Det mest kendte er nationalflaget. Det valgte de i 1851.

Flaget har farverne rød, gul og grøn. Hver farve har en speciel betydning. Den røde farve står for Bolivias soldaters mod, den gule står for landets mange mineraler og den grønne står for landets frugtbarhed. Flaget har også et våbenskjold i midten.

Bolivias andet flag tilhører de oprindelige folk. Det består af en masse små farvede firkanter. Man siger, at det stammer helt tilbage fra Inkariget. Flaget hedder Wiphala. Det valgte man at indføre igen i 2009. Flaget har samme status som nationalflaget.

Titel
Bolivias nationalsang
Tekst afsnit

Bolivias nationalsang hedder Bolivianos, el Hado Propicio. Det betyder ”Bolivia, en meget fordelagtig skæbne” – altså en meget god skæbne. Bolivia fik sangen som nationalsang i 1851 ligesom deres nationalflag.

Titel
Nationalsangens betydning
Tekst afsnit

Teksten til Bolivianos, el Hado Propicio er skrevet af José Ignacio de Sanjinés. Han var en af de personer, som skrev under på Bolivias første forfatning.

Sangen handler om Bolivias frihed. Om hvordan det bolivianske folk vil kæmpe for, at Bolivia aldrig mere skal tilhøre andre. Om at bolivianerne hellere vil kæmpe til døden end at leve som slaver.

Video