Anakonda

Sidst ændret
16.01.2022
Indholds elementer
Billede
Image
gf
Billede kredit
Foto: Denis Doukhan
Titel
Fakta om anakondaen
Tekst afsnit
  • Levested: Amazonas regnskoven
  • Type: Krybdyr
  • Føde: Hjorte, kapivarer, krokodiller
  • Størrelse: Op til 9 meter
  • Vægt: Op til 250 kilo
  • Levetid: 25-30 år
  • Sjove fakta: Anakondaen er verdens tungeste slange
Tekst afsnit

Der findes to slags anakondaer. Den gule og den grønne anakonda. Den grønne anakonda er den største. Den er faktisk den næststørste slange i hele verden. Den kan blive helt op til 9 meter lang. Hunnerne bliver en del større end hannerne.

Anakondaen er en kvælerslange. Når den skal spise, bider den sig fast i byttet og snor sig omkring det. Og så strammer den til. På den måde kvæler den sit bytte. Anakondaen kan også finde på at holde sit bytte under vandet, indtil det drukner. Bagefter sluger den byttet i én mundfuld. Den kan sluge dyr, der er på størrelse med et menneske. Efter et stort måltid behøver den ikke at spise de næste to måneder. Faktisk kan den klare sig uden føde i op til to år.

Anakondaen bruger det meste af sin tid i Amazonas` floder og sumpe. Dens øjne og næsebor sidder højt oppe på hovedet. På den måde kan den se og trække vejret over vandet, mens den ligger i vandet. Anakondaerne er ikke et flokdyr. De lever det meste af deres liv alene.

Anakondaen er kønsmoden, når den er 3 år. Når hunnen vil parre sig, udsender hun en lugt. På den måde kan hannerne finde hende. Ofte er der flere hanner, der kæmper om at få lov til at parre sig med hende. Hun er drægtig i cirka 6 måneder. Anakondaer lægger ikke æg som andre slanger. Æggene beholder hun inde i maven, og så ’føder’ hun ungerne, efter de er klækket i maven. Hun kan ’føde’ 30- 100 slanger af gangen.

Video
Video credit
Video: Randers Regnskov