Islam i Jordan

Sidst ændret
02.07.2020

De fleste mennesker i Jordan er muslimer. Det betyder, at de tror på islam. Muslimer tror på Allah og Profeten Muhammed. Muhammed levede cirka fra år 570 til 632. Han grundlagde islam. Der har boet muslimer i Jordan siden islams begyndelse.


Hamad læser i Koranen - Foto: William Vest-Lillesøe

Koranen er islams hellige bog. Der findes også en række tekster, der beskriver, hvordan Muhammed levede, og hvordan man skal forstå Koranen. De har stor betydning for, hvordan muslimer mener, man skal opføre sig.

Der er forskellige fortolkninger af Koranen og derfor forskellige grene af islam. Næsten alle muslimer i Jordan er sunni-muslimer.

 

 

 


Shahed og hendes forældre - Foto: William Vest-Lillesøe

 

Shahed er også muslim. Derfor har hun andre traditioner og højtider end sin kristne veninde, Farah. De hygger sig med at være en del af hinandens vigtige begivenheder. Shahed faster, når det er ramadan. Så spiser hun kun, når solen ikke er oppe. Når hun er i skole faster hendes veninde, Farah, sammen med hende.

Shaheds familie er også muslimer. Hendes mor har valgt at bære tørklæde. Muslimske kvinder vælger at gå med tørklæde af forskellige grunde. Det kan være på grund af religion, tradition eller kultur. Shahed vil også gerne selv bære tørklæde på et tidspunkt.

Sunni-islam

Den største gren af muslimer er sunni-muslimer. Cirka 9 ud af 10 muslimer i verden er sunni-muslimer. Den næststørste gren er shia-muslimer.

De to grene delte sig efter Profeten Muhammeds død, hvor der skulle findes en ny leder. Sunni-muslimerne ville vælge ud fra evner. Shia-muslimerne mente, at blodets bånd var vigtigst og ville derfor vælge Muhammeds fætter som leder.

Begge grene er grundlæggende enige om Koranen, de fem søjler, Allah og Profeten Muhammed.