Inden vi når år 2030 skal verdens fattigdom være udryddet – og vi skal allesammen leve i en mere lige verden. Verdens ledere er blevet enige om 17 verdensmål, som alle lande i verden skal nå – også Danmark.

Målene drejer sig om, hvordan vi inden 2030 bliver fri for fattigdom, sult og den globale ulighed, hvor nogle er meget rige og andre er meget fattige. Målene drejer sig også om, hvordan vi får de sidste 58 millioner børn i skole, og hvordan vi sørger for, at deres lærere er dygtige nok.

De handler også om, hvor vigtigt det er, at alle er sunde og raske, har nok at spise og rent vand at drikke. De handler om, hvordan vi lærer at passe meget bedre på vores miljø, så både mennesker, dyr og planter kan overleve. Og de handler om, at alle skal kunne komme til en god læge hurtigt, hvis man bliver syg eller er gravid.

Verdensmålene gælder for alle – alle lande og alle de mennesker, der bor på jorden. Vi kan nemlig kun gøre verden til et bedre sted, hvis vi arbejder sammen. Derfor er verdensmålene vores fælles plan, og derfor er det vigtigt, at I lærer om den plan, så I kan være med til at sikre, at verden bliver et bedre sted at leve.

Hør tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at danske børn lærer om Verdensmålene: