LæseRakettens tegnere og forfattere 2019

Sidst ændret
02.07.2020

Forfattere

Sandra Schwartz er født i 1979 og er både børne- og ungdomsforfatter, foredragsholder og skriveunderviser. Hun er optaget af historier, der handler om børnene og de unges egen hverdag – og de fantastiske universer, de drømmer om. Hun tror på, at en god historie bygger bro mellem verdener, drømme og virkelighed – og mellem mennesker. Sandra Schwartz bor i Valby med sin mand og to børn.

Daniel Zimakoff er født i 1956 i København. Han havde mange forskellige jobs og forsøgte sig også som skuespiller inden han uddannede sig til bibliotekar. Daniel besluttede som 30-årig, at han ville være forfatter og har i dag skrevet næsten 100 bøger og modtaget mange priser. Han er gift med forfatter Ida-Marie Rendtorff, som han har skrevet flere bøger med. Daniel Zimakoff bor i Espergærde og har fire sønner.

Kit A. Rasmussen er født i 1982 og opvokset på Nørrebro i København. Har skrevet historier siden hun lærte at skrive. En af de aller første handlede om en familiefest på Grev Draculas slot. Hun læste først til ingeniør, siden studerede hun matematik og psykologi, men følte sig først hjemme, da hun startede på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Kit A. Rasmussen hedder egentlig Kit Winther. Hun udgav sin første bog i 2008 og har siden udgivet 18 bøger.

Tegnere

Jenz Koudahl er tegner og animator og en del af bureauet Spild af tid. Han tegner fast i Berlingske og leverer illustrationer til både magasiner og fagblade, ligesom han også animerer film og tv. Som dreng var Jenz Koudahl mest til tegneserier, men var også glad for Ole Lund Kirkegaard, som han også har læst med sine børn. Andre favoritter er Jakob Martin Strid og Hanne Kvist, som tager fat på svære emner som fx skilsmisse og sorg.

Peter Snejbjerg er en dansk serietegner født i 1963. Han var som dreng stor fan af både Tintin og Anders And og ville egentlig gerne være astronaut, men er endt som en meget succesfuld tegneserietegner. Hans serier læses i både USA, Frankrig, Belgien og selvfølgelig i Danmark. Han er særlig kendt for sine tegneserier i horror-genren om monstre, væsener fra det ydre rum og verdens undergang. Det kan næsten høres i nogle af titlerne, som lyder “Mareridt”, “Lysbrigaden” og “De Underjordiske”.

Inge Rand er født i 1972 og uddannet grafisk designer. Hun udvikler grafiske koncepter og visuelle løsninger til fx bøger, magasiner og kataloger. Og som hos de fleste andre grafiske designere betyder æstetik, komposition og typografi alt. Inge Rand elsker at bage og lave mad i familiens køkken i Vanløse, hvor hun bor med sin mand og sine to børn.