Sådan ser sammensætningen af Colombias befolkning ud i 2018.

Fakta og tal om Colombia

Colombia er opkaldt efter Christopher Columbus. Han var opdagelsesrejsende og den første europæer, der kom til Amerika og Latinamerika. Han opdagede Amerika i 1492.

Hovedstad: Bogotá er hovedstaden i Colombia. Storbyen ligger i 2640 meters højde. Der bor cirka 7,7 millioner mennesker i Bogotá.

Befolkning: Der bor cirka 49 millioner mennesker i Colombia. 1,4 millioner af dem er oprindelige folk. Læs om oprindelige folk i Colombia.

Sprog: De fleste i Colombia taler spansk. De oprindelige folk i landet har også deres egne sprog. Der findes mere end 60 forskellige sprog i Colombia.

Areal: Colombia dækker 1.138.910 km2. Det er 26 gange større end Danmark.

Nabolande: Colombia er en del af kontinentet Latinamerika. Landet har grænser op til Venezuela, Peru, Brasilien, Panama og har kyst ud mod både Stillehavet og Det caribiske Hav. 

Religion: Den største religion i Colombia er den romersk-katolske. Langt de fleste (95 %) colombianere er katolikker. De forskellige grupper af oprindelige folk har deres egne og traditioner og tro. Læs om religion og tro i Colombia

Møntfod: Colombianske Pesos. 500 pesos svarer til 1 dansk krone. 

Naturressourcer: Colombia har mange naturressourcer. De er vigtige for landets økonomi. I undergrunden findes smaragder, guld, sølv og platin. Colombia er også det land i Latinamerika, hvor der udvindes mest kul.

Uddannelse: Det er gratis at gå i skole i Colombia. Ca. 10 ud af 11 børn bliver tilmeldt skole, når de bliver skoleklar. Den colombianske befolkning har i gennemsnit gået i skole i 7,5 år.  Læs om uddannelse i Colombia.

Borgerkrig: De sidste 50 år har der været borgerkrig i Colombia. Krigen er en kompliceret konflikt mellem regeringen og oprørsgrupper. I 2016 indgik regeringen og oprørsgruppen FARC en fredsaftale, som forhåbentligt fører til fred i landet. Læs om Colombias borgerkrig.

Internt fordrevne i Colombia: Colombia har det næststørste antal af internt fordrevne mennesker. Kun Syrien har flere. 6,5 ud af de 49 millioner mennesker er flygtet fra deres hjem. Det er lidt flere, end der bor i Danmark (internt fordrevne er personer, der er flygtet fra sit hjem, men stadig befinder sig i sit hjemland).

Natur: Colombia ligger ved ækvator. Her findes både regnskov, ørken og bjerge. Colombia er nummer 2 på listen over lande med størst biodiversitet (mest forskelligartet natur). Brasilien er nummer 1.  Læs om natur og klima i Colombia.

Historie: Det område, som i dag udgør Colombia, var tidligere beboet af forskellige oprindelige folk. Colombia har været en spansk koloni. Derfor er spansk det officielle sprog.