Til kvægmarked i Dori

Sidst ændret
11.01.2021

Byen Dori har et marked. Det er berømt. Her køber og sælger folk dyr. Der er mange køer, geder og æsler.

Hver fredag er der marked i Dori i det nordlige Burkina Faso. Hamidou bor ikke så langt fra markedet. Markedet er berømt i hele området. Folk strømmer dertil fra nær og fjern. Nogle kommer for at sælge en enkelt ged. Andre har store flokke af dyr med sig.
Næsten alle familier i det nordlige Burkina Faso har dyr. Dyrene er deres bankbog. En familie, der har tjent lidt penge, køber flere dyr – hvis familien mangler tøj eller skal til lægen, så sælger de et dyr.

Tæt på ørkenen

Markedet strækker sig over et stort område. På begge sider af vejen er der boder. Her sælges alt lige fra madvarer til tovværk og benzin.
Bagved boderne breder selve markedspladsen sig ned mod et lille vandhul. Her i den tørre tid er der varmt, og både mennesker og dyr søger skygge under de få spredte træer. Vi er tæt på ørkenen. Sandet hvirvles op af fødder, hove og vognhjul. Luften er fyldt med lyde fra dyr og mennesker.

Det er mændenes marked – de mødes og snakker, tjekker dyr, handler, ryger og spiser. De få kvinder på markedet sælger mad og passer boderne.

Filmen tager dig med til markedet i Dori. Her kan du blandt andet møde 15-årige Amidou Hama, som bor i landsbyen Wedodu et par kilometer uden for Dori.

Video: Dorthe Nielsen og Alexander Bach