Foto: verdensmålene.org

Verdenstimen i uge 36

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er den mest ambitiøse bæredygtige plan for verden. Målene skal frem mod 2030 sikre en bæredygtig udvikling for alle mennesker, alle steder i verden.

Der er 10 år til vi skal være i mål. Alle skal være med til at gøre noget for at hjælpe udviklingen på vej. Derfor har FN erklæret de næste ti år for ”A Decade of Action” for at accelerere den bæredygtige udvikling globalt, lokalt og på et individuelt plan.

Verdenstimen løber af stablen hvert år i september. I Danmark går det løs i uge 36, hvor elever på folkeskoler og i ungdomsuddannelser over hele landet arbejder med de mange løsninger på klodens udfordringer, som verdensmålene rummer.

Gratis materialer på verdensmaal.org

Verdenstimen er en del af den globale kampagne The World’s Largest Lesson, , hvor børn og unge fra hele verden lærer om verdensmålene. I Danmark bidrager Oxfam IBIS sammen med cirka 40 andre undervisnings- og udviklingsorganisationer med gratis undervisningsmaterialer, workshops, spil og lege m.m. Find årets nye materialer om kloden og verdensmålene målrettet alle fag og klassetrin for folkeskoler og ungdomsuddannelser på verdensmaal.org

Oxfam IBIS´ undervisningsmateriale om Verdensmålene finder du her på siden.

Alle skal lære om Verdensmålene

Verdens lande har forpligtet sig på verdensmålene og de 169 delmål, der ligger bag – inklusiv Danmark. Delmål 4.7 lyder: "Inden 2030 skal vi sikre, at alle elever og studerende opnår den viden og de evner, de behøver for at støtte op om en bæredygtig udvikling." Derfor spiller skoler og lærere en vigtig rolle: Det er de yngre generationer, der i fremtiden skal holde politikere og ledere op på, hvad de har lovet. Og det er nutidens børn og unge, der kommer til at udvikle og arbejde med vigtige løsninger på klodens udfordringer. De kan blive den generation, der ændrer verden.