Foto: William Vest-Lillesøe

Vejret i Sydsudan

Sidst ændret
02.07.2020

Vejret i Sydsudan er meget forskelligt fra vejret i Danmark. Det er, fordi Sydsudan har tropisk klima. Det betyder, at der altid er varmt. Temperaturen kommer ikke ned under 15 grader, og der er aldrig frost. Til gengæld kan det blive utrolig varmt og fugtigt. Temperaturen kan komme helt op på 40 grader i tørtiden.

Tørtiden i Sydsudan er fra januar til marts. Her blæser en tør og varm nordøstenvind ind over landet. Solen står højt på himlen, og der er næsten ingen skyer på den blå himmel. Jorden tørrer ind, og mange dyr og mennesker flytter mod områder, hvor der er vand.

I april begynder regntiden i Sydsudan. Regntiden betyder store oversvømmede områder. Dagene byder på kraftige byger og tordenstorme. Imens forbereder folk sig på en tid, som de selv kalder for ”sulte-hullet”. De oversvømmede områder gør, at folk ikke kan høste før september måned. Mange steder kan det være svært at dyrke mad nok.

I slutningen af november stiger temperaturen igen. Her begynder tørtiden på ny, som igen forandrer landskabet i Sydsudan.