Når I har arbejdet med verdensmålene, kan I lave en film om dem med jeres mobiltelefon. Der er mange forskellige måder at lave film om verdensmålene på. Her finder I en række forslag:

  • Udvælg ét af de 17 verdensmål og læs om det. Fortæl derefter på maks. 30 sekunder med egne ord, hvad verdensmålet handler om, mens I optager det på video.
  • Lav et interview, hvor I formulerer spørgsmål om ét eller flere af verdensmålene. I skal være tre, der arbejder sammen: En der stiller spørgsmål, en ekspert der svarer, og en kameramand.
  • Udvælg ét af verdensmålene, og find frem til de tre vigtigste stikord, som jeres verdensmål handler om. Nu skal I optage en video, hvor I på kreativ vis fortæller de tre stikord. Hvisk dem, råb dem, skriv dem med kridt i skolegården, send dem afsted på et papirfly, lav en sang hvor de indgår eller noget helt andet.

Når I har optaget jeres film, kan I benytte Skoletubes værktøj WeVideo til at klippe og redigere i. Få et gratis login til Skoletube her.

Upload den færdige film og få den vist på videoplatformen Everyday, og find selv flere film, der handler om verdensmålene.

Herunder finder du læringsvideoer, der hjælper dig til at komme godt i gang med at lave en videofortælling.

Kom godt igang:

Brug af lys:

Optagelse af lyd:

Framing:

Rettigheder:

 

Everyday

Everyday er et interaktivt videounivers skabt af CPH:DOX. Projektet tager afsæt i virkeligheden, og har fokus på almindelige menneskers ualmindelige historier.

Everyday lader danskerne fortælle personlige historier med nye og skæve perspektiver. Med din smartphone i hånden og dine egne holdninger og historier i fokus giver Everyday dig en platform for kreativ videofortælling med øje for den anden virkelighed.