I Sierra Leone spiser de fleste ikke så mange forskellige slags mad. De spiser mest af alt ris og grøntsager. De dyrker det selv.
Det er ikke så tit, man får kød, og hvis der er kød, er man heldig. Det er ikke altid, man kan se hvilken slags kød, man spiser. Tit bliver der serveret en stor gryde med en blanding af alt, hvad man lige har – der kan være kylling, grisetæer, makrel og småfisk i den samme ret.
Man spiser også andre dyr, end vi gør i Danmark. Man spiser fx abe og pindsvin.
Man dyrker selv majs, søde kartofler og kassawa, der er en rodfrugt. De søde kartofler bruges til mange ting. Danske kartoflers blade er giftige, men de søde kartoflers blade er lækre og bruges i mange retter.
Tit er maden meget krydret og stærk. De putter meget chili i maden.
Ude ved kysten spiser man meget fisk. Ofte er det grillet fisk, som man får kogte ris til. Hertil koger de en sauce eller pasta. Den laves af hakkede løg, dåsetomater og chili, der steges i palmeolie. Det kaldes chito.
Klik på billederne og se dem i fuld størrelse.