Vær med i Aktionsugen

Billede kredit
Foto: Lotte Ærsøe
Tekst afsnit

Send alle verdens børn i en god skole

I 2022 holder vi Aktionsdag igen – og det er vigtigere end nogensinde. Der er kun otte år til 2030, hvor verden skal have nået alle 17 verdensmål. Også verdensmål 4, der handler om alle børns ret til at gå i en god skole. Uret tikker – otte år går hurtigt. Vi skal have de sidste 58 millioner børn i skole, og der skal uddannes flere lærere. Derfor holder vi Aktionsdag i uge 17 - tirsdag d. 26. april.

19 år i træk har danske skoleelever sammen med Oxfam IBIS holdt Aktionsdag. I har sunget, danset, holdt taler og skrevet postkort for at fortælle politikerne, at alle børn har ret til at komme i skole og få god undervisning. Det har hjulpet. I dag kommer 9 ud af 10 børn i verden i skole. Men mange lande kæmper stadig med corona, og derfor er der i endnu højere grad brug for jeres hjælp.

Vær med:

Følg løbende med her på siden, hvor vi løbende vil dele og offentliggøre information om programmet for Aktionsdagen - lærere vil også få information gennem nyhedsbrevet. Indtil videre kan vi sige:

• Dato: tirsdag d. 26. april
  • Sted: København
Tekst afsnit

Den globale aktionsuge

Alle børn har ret til en god uddannelse. Men der er stadig 59 millioner børn i verden, som aldrig sætter deres ben i en grundskole. Det er ikke godt nok! Der er kun ni år til 2030, hvor verdens ledere har lovet, at alle børn kommer i skole. Da coronakrisen var på sit højeste i 2020, og mange lande lukkede ned, var ni ud af ti børn ikke i skole. Mange af de børn ved stadig ikke, hvornår eller om de kommer i skole igen. Derfor er retten til uddannelse vigtigere end nogensinde.

Verdens ledere har skrevet under på 17 verdensmål, hvor verdensmål 4 handler om god uddannelse til alle. I Aktionsugen 2021 vil vi minde de danske politikere om deres løfter, så vi kan få alle børn i en god skole. Hvert år deltager mere end 8 millioner børn fra 100 lande i den globale aktionsuge. Og I kan være med.