Vær med i Aktionsugen

Billede kredit
Grafik: Peter Waldorp
Tekst afsnit

I kan deltage i Aktionsugen i uge 17 sammen med mere en 8 millioner børn i verden ved at:

1. Dele fotos af jeres "god skole-hænder" (se mere herunder) på jeres skoles facebook eller instagram med #SDG4
  2. Få sidste nyt om corona, skolegang og børnene i årets fem lande i fem små, nye videoer, der bliver tilgængelige her på siden i uge 17.
  3. Se med her på hjemmesiden, når danske elevers "god skole-hænder" bliver overrakt til politikerne - udsat til 27. maj pga. corona.

Send politikerne en skov af hænder!

Politikerne skal høre børns stemme. I Aktionsugen kan dine elever være med til at give deres mening til kende ved at række hånden op. I kan være med til at lave en skov af hænder, så budskabet bliver hørt.

Sådan gør I: Klip store hænder ud i pap, og sæt dem på en pind, fx en blomsterpind (hent skabelon nederst på siden). Skriv eller tegn på dem, hvad en god skole er for jer og for alle verdens børn.

Tag flotte fotos af jeres hænder, så I kan bruge billederne i Aktionsugen.

Send enten fotos af jeres hænder til os på info@heleverdeniskole.dk eller send jeres "god skole-hænder" med posten til Oxfam IBIS, så sørger vi for, at de bliver overbragt til politikerne.

Send jeres hænder, så vi har dem senest d. 12. maj 2021 til:

Oxfam IBIS
Vesterbrogade 2B
1620 København V
Att: Hele Verden i Skole

Tekst afsnit

Den globale aktionsuge

Alle børn har ret til en god uddannelse. Men der er stadig 59 millioner børn i verden, som aldrig sætter deres ben i en grundskole. Det er ikke godt nok! Der er kun ni år til 2030, hvor verdens ledere har lovet, at alle børn kommer i skole. Da coronakrisen var på sit højeste i 2020, og mange lande lukkede ned, var ni ud af ti børn ikke i skole. Mange af de børn ved stadig ikke, hvornår eller om de kommer i skole igen. Derfor er retten til uddannelse vigtigere end nogensinde.

Verdens ledere har skrevet under på 17 verdensmål, hvor verdensmål 4 handler om god uddannelse til alle. I Aktionsugen 2021 vil vi minde de danske politikere om deres løfter, så vi kan få alle børn i en god skole. Hvert år deltager mere end 8 millioner børn fra 100 lande i den globale aktionsuge. Og I kan være med.