Lærerens Dag gennem årene

Lærerens Dag blev formuleret som international FN-dag i 1994. Siden 2004 har Oxfam IBIS og Danmarks Lærerforening sammen markeret dagen i Danmark, der for alvor har bidt sig fast på mange skoler, hos organisationer og politikere samt i medierne. Over 100 lande deltager i den internationale FN-dag, ’World Teachers’ Day’, hvor organisationer, politikere, skolebestyrelser, forældre og elever verden over, deltager i anerkendelsen og fejringen af lærernes betydning for den enkelte elev og for samfundets udvikling.

Indholds elementer
Titel
Lærerens Dag 2020
Tekst afsnit

I 2020 lavede vi Danmarks største takkekort til alle lærere i Danmark. På vegne af de 6.008 danskere, der har skrevet under, siger vi et kæmpestort TAK! Vi sendte plakater med Danmarks største takkekort til alle skoler i Danmark.

Beskrivelse

Se hvordan vi overraskede Camilla på Lærerens Dag:

Video
Video credit
Video: Hans Bach
Tekst afsnit

Samme år samlede vi 64.490 kr. ind til lærerne i Sydsudan, som grundet pandemien var begrænsede i sikkert at komme ud til eleverne, mens skolen er lukket. Med pengene hjalp Oxfam IBIS lærerne og eleverne med genanvendelige mundbind, så de kunne få en tryg og sikker hjemmeundervisning.

Titel
Lærerens Dag 2019
Tekst afsnit

I forbindelse med Lærerens Dag 2019 besøgte Kristian Weise, generalsekretær i Oxfam IBIS sammen med Anders Bondo Christensen, daværende Forperson for Danmarks Lærerforening og Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, Lykkebo skole.

”Den gode skole begynder med den gode lærer, og det er dem, vi fejrer på Lærerens Dag. De lærere, som med engagement og viden løfter vores børn, fagligt som menneskeligt. Lærerne spiller en væsentlig rolle både for den enkelte elev og for samfundet generelt, og det er vigtigt at anerkende den store indsats, der ligger bag” siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Se Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, råbe et længe leve for lærerne.

Video
Video credit
Video: Hele Verden i Skole
Titel
Lærerens Dag 2018
Tekst afsnit

Til Lærerens dag 2018 besøgte Anders Bondo Christensen og daværende engagementschef i Oxfam IBIS, Per Bjerre Skelgårdsskolen i Tårnby, hvor lærerne blev modtaget med rød løber, flag, taler og kage.

På de sociale medier blev også delt en masse fejringer af lærere og igen i år modtog alle politikere på Christiansborg et brev fra DLF og Oxfam IBIS. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. Flere politikere markerede dagen ved at sende en tak for den store indsats, som lærere i Danmark yder hver dag.

I forbindelse med Lærerens Dag er der blevet samlet ind til Oxfam IBIS´ arbejde med at uddanne lærere i Sydsudan. Mange børn i Sydsudan er på flugt. De bor i flygtningelejre. Få kommer i skole. Med pengene fra indsamlingen hjælper Oxfam IBIS børn i skole og uddanner gode lærere.

Billede
Image
Lærerens Dag 2017
Billede kredit
Foto: Hele Verden i Skole
Titel
Lærerens Dag 2017
Tekst afsnit

Anders Bondo Christensen og daværende vice-generalsekretær i Oxfam IBIS, Lars Koch brugte i år dagen på at besøge Brøndbyøster Skole, hvor de blandt andet fik et indblik i, hvordan skolen arbejder med at integrere motion og bevægelse i skolens dagligdag.

I forbindelse med Lærerens Dag 2017 modtog alle politikere på Christiansborg et brev fra DLF og Oxfam IBIS. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. Flere politikere markerede dagen ved at sende en tak for den store indsats, som lærere i Danmark yder hver dag.

I forbindelse med Lærerens Dag blev der i 2017 samlet ind til Oxfam IBIS´ arbejde med at uddanne lærere i Sydsudan.

”En uddannet befolkning er en forudsætning for langsigtet udvikling. Dygtige, engagerede og veluddannede lærere spiller derfor en central rolle i bekæmpelsen af fattigdom og i demokratisk udvikling. Vi er glade for på Lærerens Dag at kunne sætte fokus på vigtigheden af lærerarbejdet og læreres essentielle rolle i at udvikle og forme fremtidens borgere” sagde Mie Roesdahl, daværende generalsekretær i Oxfam IBIS.

Billede
Image
Lærerens Dag 2016
Billede kredit
Foto: Kim Hede
Titel
Lærerens Dag 2016
Tekst afsnit

”Tak for dit engagement”. ”Tak for dit bidrag til trivslen”. På Kr. Såby Skole i Lejre mødte lærerne i 2016 ind til kager med personlige takkehilsener fra skolebestyrelsen, pyntede lokaler og gruppekram fra eleverne. I dagens anledning havde forældre i skolebestyrelsen også rullet den røde løber ud foran hovedindgangen til skolen.

Daværende Forperson for DLF, Anders Bondo Christensen, holdt i dagens anledning en tale for lærerstaben på Kr. Såby skole, der var inviteret til frokost og skulderklap i skolens lærerværelse.

”Jeres daglige engagement i klasselokalet er hele grundværdien i den måde, vi tænker skole på her i Danmark,” sagde Anders Bondo Christensen. Han påpegede vigtigheden af at markere dagen og opmuntrede lærerne til at holde fanen højt og fortsætte deres betydningsfulde arbejde.

Eleverne deltog også i fejringen af lærerne på Kr. Såby Skole. Tina Rohde Johansen er dansk- og kristendomslærer på Kr. Såby skole. Hun blev mødt af et spontant gruppekram, da hun fortalte sin 4.klasse om Lærerens Dag. ”Fejringen af Lærerens Dag betyder, at jeg har mulighed for at få mine elever til at tænke over, hvorfor de har en lærer. Og det er jo dejligt, at de reagerer så spontant og positivt,” fortæller Tina ved det bugnende kagebord på lærerværelset.

I forbindelse med Lærerens dag har alle politikere på Christiansborg modtaget et brev fra DLF og Oxfam IBIS. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. I Danmark sikrer lærerarbejdet uddannelsen af fremtidens borgere.

Billede
Image
Lærerens Dag 2015
Billede kredit
Foto: Samsøgades Skole Aarhus
Titel
Lærerens Dag 2015
Tekst afsnit

Alle politikerne på Christiansborg har i forbindelse med Lærerens Dag 2015 modtaget et brev i deres dueslag. Brevet informerer om læreres vigtige betydning for den enkelte elev såvel som hele samfundets udvikling. En række politikere har på de sociale medier sendt en tanke til lærere. Daværende Børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby sendte i en video en opfordring til at markere Lærerens Dag og understregede vigtigheden af læreres betydning for vores børn.

Flere medier satte i forbindelse med Lærerens Dag fokus på læreres vigtige indsats. P4 opfordrede gennem dagen deres lyttere til at sende en hilsen til en lærer. IBIS´ Helle Gudmandsen understregede samtidig vigtigheden af den rolle, lærere spiller i udviklingslande. Hun gjorde i radioindslaget opmærksom på, at lærermangel er en kæmpe udfordring – en udfordring, der rammer udviklingslandene hårdt. I 2030 vil der mangle over 25 millioner lærere, hvis der ikke investeres i uddannelse, hvilket er et kæmpe problem, hvis vi skal sikre en kvalitetsuddannelse til alle verdens børn, sagde Helle Gudmandsen.

I 2015 besøgte daværende Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og IBIS´ daværende kampagneleder, Helle Gudmandsen, Herlev Byskole og Gl. Hjortespringskole. På Herlev Byskole have alle elever tegnet tegninger af, hvordan det er at gå i en skole med en god lærer. På Gl. Hjortespring skole havde eleverne skrevet en sætning, der fortalte, hvad en god lærer er.