Lærerens Dag 2020

D. 5. oktober er det den internationale Lærerens Dag. Vi hylder lærere i hele verden, der hver dag yder en fantastisk indsats for at uddanne børn og unge til dygtige og reflekterende samfundsborgere - vores alle sammens fremtid. Men alt for ofte glemmer vi at vise, hvor meget vi sætter pris på lærernes arbejde.

Vi har derfor lavet Danmark største takkekort til alle lærere i Danmark. På vegne af de 6.000 danskere, der har skrevet under, vil vi gerne sige et kæmpestort TAK! Vi glæder os til efter efterårsferien at sende plakater med Danmarks største takkekort til alle skoler i Danmark.

Indholds elementer

Se hvordan vi overraskede Camilla på Lærerens Dag:

Video credit
Video: Hans Bach
Billede
Lærerens Dag 2020
Billede kredit
Foto: Emmanuel Museruka
Du kan stadig nå at støtte lærere i Uganda
Tekst afsnit

Mens vi i Danmark er tilbage på skolerne efter corona-nedlukning i foråret, er store dele af lærere i verdens fattigste lande stadig langt fra at åbne skolerne igen.
En af dem er 24-årige Jennifer Akongo. Hun er lærer i det flygtningeområde i Uganda, som vi besøgte med LæseRaketten sidste skoleår. Mere end noget andet ønsker hun at genoptage hverdagen med eleverne.

Lige nu har Jennifer og de andre lærere brug for helt basal corona-beskyttelse som mundbind og håndsprit, så de sikkert kan komme ud til eleverne. Og de har brug for lærermaterialer for at få hjemmeundervisningen til at fungere.

For 26 kroner kan vi købe fem genanvendelige mundbind til lærere og elever: sms MASKE til 1220 ( 26 kr.). Du kan også støtte med et valgfrit beløb via Mobilepay eller Dankort her.

Jo længere tid, eleverne mister i skolen på grund af corona, desto større er risikoen for, at de aldrig vender tilbage. Jennifer og kollegaerne kæmper en brav kamp for at sørge for, at eleverne ikke dropper ud af skolen under corona. Men det er under vanskelige arbejdsforhold uden adgang til internet, radio eller tv.

Lærerne må cykle eller vandre rundt og banke på hjemme hos hver enkelt elev og tilbyde dem hjemmeundervisning. Dette tilbud betyder alverden for elevernes fremtid. Men det tager lang tid og det er farligt, for Jennifer risikerer selv at blive smittet på vejen – og hun risikerer at smitte sine elever, hvis ikke hun passer på. Derfor samler vi ind til sikker hjemmeundervisning.

En stor tak til Jennifer, Camilla og alle verdens lærere fra Oxfam IBIS og Hele Verden i Skole.