Tak for i år

Sidst ændret
23.08.2023

Af Erica Vestergaard

Indholds elementer
Billede
Image
Foto: Hans Bach
Billede kredit
5. klasseelever på Nyager Skole. Foto: Hans Bach, Oxfam
Titel
LæseRaketten besøgte Ghana
Tekst afsnit

I foråret 2023 tog LæseRaketten danske elever med til Ghana, hvor vi mødte Sheilla, Ezekiel, Bilengban, Happy, Rafik og Rahi. Vi var med dem i skole og lærte om deres liv og hverdag.

I bogen kunne vi læse om Bilengban, der går i skole under et halvtag og er den eneste i landsbyen med et armbåndsur. Og Rahi, som cykler en time hver morgen for at komme i skole.

Billede
Image
Foto: Odrain Soanes, Oxfam
Billede kredit
Foto: Odrain Soanes, Oxfam
Titel
5. klasser mødtes med Undervisningsministeren
Tekst afsnit

På Aktionsdagen i april mindede vi politikerne om deres løfter med Verdensmål 4: Alle børn har ret til god uddannelse.

Elever fra 5. klasse på Nyager Skole og Hellerup Skole besøgte Christiansborg og fik en snak med ni politikere. Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, fortalte om, hvordan Danmark støtter uddannelse i de fattigste lande, og hvor vigtigt det er, at danske børn lærer om livet i andre lande.

Læs mere og se video fra årets Aktionsdag 2023.

Billede
Image
Foto: Vigerslev Allés Skole
Titel
Masker og cykelløb for Ghanas piger
Tekst afsnit

I år er der blevet samlet ind til at hjælpe Ghanas piger i skole. Indsamlingen går til pigeklubber, der støtter de fattigste piger, så de kan blive færdige med deres uddannelse. Mange danske elever har arbejdet flittigt for at samle ind. Der er blevet solgt masker, kager og nøgleringe. Og 7. klasserne på Vigerslev Allé skole holdt et sponsor-cykelløb, hvor de cyklede 20 kilometer i silende regn og samlede over 26.000 kr. ind. Tusind tak for al hjælpen.

Billede
Image
Post til Ghana. Foto: Simone de Blanck, Oxfam
Billede kredit
Post til Ghana. Foto: Simone de Blanck, Oxfam
Titel
Post til Ghana
Tekst afsnit

I år har flere hundrede elever har sendt post med tegninger, billeder, hilsner og fortællinger på dansk og engelsk til Bilengban og Sheilla. I brevene fortæller eleverne om deres familie og hverdag. De skriver om, hvor de er fra, om deres skole og hvad de godt kan lide at lave i deres fritid.

Vi har modtaget al jeres post og sender det til Ghana. Vi er sikre på at Bilengban og Sheilla, vil blive meget glade for det hele.

Billede
Image
Foto: Stjærskolen i Stjær, Skanderborg
Billede kredit
Foto: Stjærskolen i Stjær, Skanderborg
Titel
Ghanesisk mad og venskabstræer
Tekst afsnit

I år fik 137 skoler glæde af cirka 3000 trykte LæseRaketter, som blev sendt ud i marts. Klasserne har arbejdet med LæseRaketten på mange forskellige måder. Der er blevet lavet præsentationer om Ghana og mad fra Ghana. Der er også skrevet historier og lavet tegninger af, hvordan det er at være barn i Ghana, og nogle har lavet flotte venskabstræer om, hvordan man er en god ven.