Lav mad fra Ghana

Sidst ændret
20.01.2023
Indholds elementer
Billede
Image
sgdsgd
Billede kredit
Foto: Line Gørup Trolle
Tekst afsnit

På denne side kan du finde opskrifter fra Ghana.

Vi har valgt en ret, som serveres overalt i Ghana. Mange steder kaldes den for jollof rice. I Nordghana kaldes den shinkaafa.

En anden ret, som er en favorit i Nordghana, er TZ - tuo zaafi. Det er ikke en ret, vi er vant til i Danmark. Men prøv den bare alligevel.

Der er også opskrifter på nogle lækre kager. En peanut-banankage og særlige cookies.

 

Titel
Jollof rice eller shinkaafa
Tekst afsnit

Overalt i Ghana spiser de denne ret med ris og en krydret tomatsovs med grøntsager. I Nordghana hedder den shinkaafa. Andre steder kaldes den kwenkwen. Man kan spise stegte bananer, kylling eller fisk til.

Titel
TZ – tuo zaafi
Tekst afsnit

Man blander majsmel eller hirsemel med vand og koger en slags bolle. Der serveres suppe til. Suppen er ofte lavet af grøntsagen okra. Man bruger ’bollen’ til at få suppen op med.

Titel
Peanut-banankage fra Accra
Tekst afsnit

Denne lækre kage bages med bananer og jordnødder. Begge dele dyrkes i Ghana. Selv om opskriften har navn efter hovedstaden, så bages den i hele landet.

Titel
Cookies med søde kartofler og ingefær
Tekst afsnit

I Danmark kender vi især cookies med chokolade og nødder for eksempel. Men prøv den lækre opskrift fra Ghana med søde kartofler og ingefær.

PDF Opskrift på cookies med søde kartofler og ingefær.

Beskrivelse

Se med når Rafiks mor laver TZ.

Video
Video credit
Video: Hans Bach