Lav mad fra Bolivia

Sidst ændret
16.01.2022
Indholds elementer
Billede
Image
Delia og hendes mor skrælder kartofler
Billede kredit
Foto: Juan Gabriel Estellano
Tekst afsnit

På denne side kan du finde opskrifter fra Bolivia. Vi har blandt andet valgt opskrifter med quinoa og kartofler, som mange bolivianere fra højlandet spiser hver dag.

Der en opskrift på salteñas, som er den bolivianske version af empanadas eller piroger. Dem kan du finde på mange markeder rundt omkring i Bolivia. Cuñapéer er små osteboller. De er bedst varme og spises for eksempel til en kop kaffe. Dem kan du finde i store dele af Sydamerika.

Titel
Quinoa-pandekager:
Tekst afsnit

De kan laves både som madpandekager og som dessertpandekager. Begge slags pandekager kan serveres med forskelligt fyld til.

Titel
Kartoffel-suppe:
Tekst afsnit

I denne suppe er der også quinoa, squash, løg, chili og hvidløg Alle ingredienser dyrkes i Bolivia. Du kan spise de lækre cuñapéer til suppen.

Titel
Salteñas:
Tekst afsnit

Er brød med fyld af grøntsager, kartofler og kylling. I Bolivia bruger de en masse ingredienser og krydderier i fyldet.

Titel
Cuñapé:
Tekst afsnit

I Bolivias osteboller blander man osten i dejen. Så mætter de rigtig godt.