Foto: Lotte Ærsøe

Mad og opskrifter

Sidst ændret
03.12.2021

I Burkina Faso dyrker og spiser de meget ris, majs og hirse.

Ris, majs og hirse er billigt. Derfor udgør det hovedparten i de fleste måltider for den fattige del af befolkningen. Kød er en luksusvare. 

De fleste i Burkina Faso spiser med fingrene. Man spiser kun med højre hånd – venstre hånd bruger man til at vaske sig, når man har været på toilettet. Venstre hånd anses derfor for uren.

Ofte serveres maden i store skåle, som alle spiser fra. Mange steder laves én skål til mændene, én til kvinderne og én til børnene.

Print opskrifter

  • Hirse- og majsgrød spises meget blandt de fattigste i Burkina Faso. Det er billigt og mætter i lang tid.
  • Om aftenen drikker mange folk i Burkina Faso te og fortæller historier.
  • Tô er Burkina Fasos nationalret. De fleste burkinere spiser den dagligt. Tô består af en bolle lavet af hirse eller majs – ofte serveret i en sovs af grøntsager.
  • Dem, der har råd, spiser ofte kylling. Kylling blandet med ris og sovs kaldes i Burkina Faso ”fed ris”.

Verdensmål nr. 12 sætter fokus på ansvarligt forbrug

Et af de nye verdensmål sætter fokus på at mindske vores skrald og madspild og på at blive bedre til at genbruge.

Læs mere om det nye verdensmål.

 

Klik på billederne og se dem i fuld størrelse.