Foto: Oxfam IBIS

Varm chokolade med chili

Sidst ændret
29.06.2020

Mayaerne var de første til at drikke varm chokolade. De drak varm chokolade lavet på vand. Denne opskrift på varm chokolade er fra 1631 og er en af de ældste opskrifter, der findes.

Ingredienser:

  • ½ liter vand (ønskes der en sødere chokolade kan vand byttes ud med mælk)
  • 1 kanelstang (5 cm.)
  • 2 hele nelliker
  • ¼ tsk. anisfrø
  • 40 gram mørk chokolade (gerne 70 %)
  • 2-3 spsk. rørsukker
  • (1 tsk. tørret chili)

 

Sådan laver du varm mayachokolade

Vidste du at?

  • Kakaotræet vokser i tropisk regnskov. Træet kan blive op til 15 meter højt.
  • De mayafolk, der først boede i Guatemala, kaldte den varme kakao for gudernes drik.
  • Før i tiden brugte mayafolket kakaobønner som penge.
  1. Sæt vand eller mælk til opvarmning i en gryde (må ikke koge).
  2. Knus kanelstangen. Rist kanel sammen med nelliker, (chili) og anisfrø på en varm pande.
  3. Put krydderierne i vandet/mælken. Lad det trække 8-10 min.
  4. Hak chokoladen og smelt chokoladen i et vandbad.
  5. Når vandet/mælken med krydderierne er varmt sies det over i chokoladen. Pisk i chokoladen imens.
  6. Pisk til det skummer. Smag til med rørsukker.
  7. Serveres i små glas.

 

Print opskrift