Tortillas er små majspandekager. I Guatemala spises de til stort set alt. De fleste i Guatemala spiser tortillas hver dag - ofte både til morgenmad, frokost og aftensmad.

Denne opskrift på tortillas med kalkun, spiser mayafolket ved særlige lejligheder.

Ingredienser (4 personer):

4 dl. fint majsmel
1 tsk. salt
½ dl. smør eller margarine
1 dl. varm vand
Olie til stegning

Sådan laver du tortillas

1.Bland majsmel og salt i en skål.

2.Skær smørret i mindre stykker og ælt det sammen med melet til der ikke er klumper.

3.Tilsæt vandet lidt efter lidt, imens der røres i dejen.

4.Ælt dejen sammen til den er glat og ikke længere klistrer på fingrene.

5.Form dejen til små kugler. Læg kuglerne i en skål, og lad dem hæve overdækket et lunt sted i mindst 30 minutter.

6.Tag derefter en kugle op af gangen og form dem i hænderne. Dette gøres ved at klappe dejen ud med hænderne, til den former sig til en tynd pandekage (se evt. video).

7.Steg tortillaen på en varm pande med lidt olie.

    Tilbehør til en rigtig festmiddag

    Guacamole:

    1 fed hvidløg
    3 modne avokadoer
    ½ finthakket rødløg
    ¼ dl. limesaft
    salt
    (Evt. finthakket grøn chili)

    Gnid en skål med hvidløg. Skær avokadoerne i halve, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske. Mos avokadokødet med en gaffel. Rør sammen med rødløg og limesaft. Smag til med salt og evt. chili.

    Kalkun:

    300 gram kalkunbryst i strimler
    olivenolie
    salt
    lidt paprika

    Steg kødet i olivenolie på en varm pande. Krydr kødet med salt og paprika.

    Anret tortillaerne toppet med guacamole, kød, koriander og chili efter smag.  Serveres med blandet salat.

    Print opskriften på Tortillas