Foto: Ulterior Epicure

Gorditas med salsa og kylling

Sidst ændret
29.06.2020

Mayafolket har brugt majs i næsten alle deres opskrifter i mange tusinde år. Gorditas laves af majs og betyder de små fede. De spises til fester i Guatemala.

Gorditas (4 personer)

  • 4 dl. majsmel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 dl. vand
  • 1 dåse majs (eller 2 majskolber)
  • Olie til stegning

Kylling

  • 4 kyllingebryster
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. paprika
  • 1 spsk. rørsukker
  • Salt
  • Olie til stegning 

Salsa

  • 1 løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 modne tomater
  • ½ rød peber
  • ½ grøn peber
  • Salt og peber

 

Sådan laver du gorditas med kylling og salsa

  1. Bland majsmel, bagepulver, vand og salt i en stor skål. Tilsæt majs fra dåsen/kolberne.
  2. Form dejen til små pandekager. De steges i lidt olie på en varm pande.
  3. Skær kyllingen i strimler, og steg i lidt olie på en varm pande.
  4. Tilsæt derefter krydderier: oregano, chayennepeber, paprika, sukker og salt. Smag til.
  5. Hak løg, peberfrugter og tomater i grove stykker.
  6. Bland grøntsagerne med de flåede tomater i en skål.
  7. Anret pandekagerne toppet med salsa og kylling efter smag.
  8. Kan spises med frisk salat.

     

Print opskrift