Der koges pozol.
Foto: Per Berholdt Jensen

Drikke fra Guatemala

Sidst ændret
29.06.2020

Limonada con soda (lemonade med bobler)

På en varm sommerdag er det friskt med et glas hjemmelavet lemonade. I Guatemala laves lemonade med mineralvand.

Ingredienser:

  • 1 glas med vand
  • 1 glas med rørsukker
  • Mineralvand
  • Saft af tre citroner

 

Sådan laver du limonada con soda

  1. Bland sukker og vand sammen i en gryde.
  2. Kog blandingen til en sirup under omrøring og lad den køle af.
  3. Bland siruppen med saften fra citronerne og mineralvand. Smag til efter behov.
  4. Serveres i glas fyld med isterninger.

Tip: Byt eventuelt en eller alle citroner ud med lime for en anden smag.

 

Pozol (majsdrik)

Majs har en særlig betydning for mayafolkene i Guatemala. Pozol er en majsdrik, som de første mayafolk har drukket gennem mange år.

Ingredienser:

  • 1 kg. usødede majskolber
  • 1 spsk. limesaft
  • 3 liter vand

 

Sådan laver du pozol

  1. Kog majskolberne i en gryde med vand og lime.
  2. Lad blandingen koge til majsene er næsten helt hvide.
  3. Sluk for varmen og skyl majsene i koldt vand.
  4. Tag majsen af kolberne og mal majsen i en morter til en fin masse.
  5. Bland majsmassen med 3 liter koldt vand.

Tip: Du kan komme en anelse kakao i drikken.

Print opskrift på limonada

Print opskrift på pozol