Der koges pozol.
Foto: Per Berholdt Jensen
Drikke fra Guatemala
Sidst ændret
29.06.2020
Limonada con soda (lemonade med bobler)
På en varm sommerdag er det friskt med et glas hjemmelavet lemonade. I Guatemala laves lemonade med mineralvand.
Ingredienser:
- 1 glas med vand
- 1 glas med rørsukker
- Mineralvand
- Saft af tre citroner
Sådan laver du limonada con soda
- Bland sukker og vand sammen i en gryde.
- Kog blandingen til en sirup under omrøring og lad den køle af.
- Bland siruppen med saften fra citronerne og mineralvand. Smag til efter behov.
- Serveres i glas fyld med isterninger.
Tip: Byt eventuelt en eller alle citroner ud med lime for en anden smag.
Pozol (majsdrik)
Majs har en særlig betydning for mayafolkene i Guatemala. Pozol er en majsdrik, som de første mayafolk har drukket gennem mange år.
Ingredienser:
- 1 kg. usødede majskolber
- 1 spsk. limesaft
- 3 liter vand
Sådan laver du pozol
- Kog majskolberne i en gryde med vand og lime.
- Lad blandingen koge til majsene er næsten helt hvide.
- Sluk for varmen og skyl majsene i koldt vand.
- Tag majsen af kolberne og mal majsen i en morter til en fin masse.
- Bland majsmassen med 3 liter koldt vand.
Tip: Du kan komme en anelse kakao i drikken.