Foto: Arssheffield
Bønner og ris (arroz y frijoles)
Sidst ændret
29.06.2020
Bønner og ris er billige råvarer. Mange i Guatemala dyrker dem selv. Derfor bliver bønner og ris spist ofte i guatemalanske hjem.
Ingredienser:
- 2 spsk. olivenolie
- 3 dl. kogte ris (forkogt eller dampet)
- 2 dl. sorte eller røde bønner
- 1 finthakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- (friskhakket koriander)
- (friskhakket forårsløg)
Forslag til krydderrier
- Tørret koriander
- Spidskommen
- Ingefær
- Chili
Sådan laver du bønner med ris
- Opvarm olien i en stor kasserolle.
- Steg løg og hvidløg til de er gyldne.
- Bland evt. krydderier i gryden og tilsæt bønner og ris.
- Steg retten igennem og smag til med salt og peber.
- Anret på en tallerken. Serveres evt. med friske hakkede koriander og forårsløg.