Foto: Arssheffield

Bønner og ris (arroz y frijoles)

Sidst ændret
29.06.2020

Bønner og ris er billige råvarer. Mange i Guatemala dyrker dem selv. Derfor bliver bønner og ris spist ofte i guatemalanske hjem.

Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl. kogte ris (forkogt eller dampet)
  • 2 dl. sorte eller røde bønner
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • (friskhakket koriander)
  • (friskhakket forårsløg)

Forslag til krydderrier

  • Tørret koriander
  • Spidskommen
  • Ingefær
  • Chili

Sådan laver du bønner med ris

  1. Opvarm olien i en stor kasserolle.
  2. Steg løg og hvidløg til de er gyldne.
  3. Bland evt. krydderier i gryden og tilsæt bønner og ris.
  4. Steg retten igennem og smag til med salt og peber.
  5. Anret på en tallerken. Serveres evt. med friske hakkede koriander og forårsløg.

Print opskrift