Foto: IBIS
Bønnemos
Sidst ændret
29.06.2020
Bønner er en af de afgrøder, der bliver dyrket og spist mest af i Guatemala.
Ingredienser:
- 500 gram sorte eller røde bønner
- 2 løg
- 8 fed hvidløg
- 1 dl. olie
- Salt
Sådan laver du bønnemos
- Sæt bønnerne i blød natten over.
- Skyl bønnerne i kold vand.
- Kog bønnerne i en gryde med rigeligt vand, hvidløg, 1 løg skåret i fire stykker og lidt salt. Kog bønnerne til de er bløde – ca. 1-2 timer.
- Hæld halvdelen af væsken fra bønnerne over i en anden gryde.
- Lad bønnerne køle.
- Blend de kogte bønner, løg og hvidløg. Tilsæt evt. noget af den væske, du hældte fra. Bønnemassen skal være tykflydende.
- Hæld olie på en pande. Når panden er varm tilsættes bønnemosen sammen med fire finthakkede hvidløg og et finthakket løg. Lad blandingen simre et par minutter. Rør i blandingen, mens den simrer.
- Server med tortillas eller ris.