Foto: IBIS

Bønnemos

Sidst ændret
29.06.2020

Bønner er en af de afgrøder, der bliver dyrket og spist mest af i Guatemala.

Ingredienser:

  • 500 gram sorte eller røde bønner
  • 2 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 dl. olie
  • Salt

 

Sådan laver du bønnemos

  1. Sæt bønnerne i blød natten over.
  2. Skyl bønnerne i kold vand.
  3. Kog bønnerne i en gryde med rigeligt vand, hvidløg, 1 løg skåret i fire stykker og lidt salt. Kog bønnerne til de er bløde – ca. 1-2 timer. 
  4. Hæld halvdelen af væsken fra bønnerne over i en anden gryde.
  5. Lad bønnerne køle.
  6. Blend de kogte bønner, løg og hvidløg. Tilsæt evt. noget af den væske, du hældte fra. Bønnemassen skal være tykflydende.
  7. Hæld olie på en pande. Når panden er varm tilsættes bønnemosen sammen med fire finthakkede hvidløg og et finthakket løg. Lad blandingen simre et par minutter. Rør i blandingen, mens den simrer.
  8. Server med tortillas eller ris.

 

Print opskrift