Muna læser højt for klassen i arabisktimen. - Foto: William Vest-Lillesøe
Foto: William Vest-Lillesøe

Spred smil i Jordan

Mange af børnene i LæseRaketten har ikke et let liv. Muna bor i en flygtningelejr i Jordan. Hun har oplevet krigen i Syrien og måtte flygte fra sit hjem og sin skole. Ammar og Mohammad er flygtninge, og de har ikke længere deres forældre hos sig. Nidals familie er fattig, og han er bagud i skolen.

Der er mange børn i Jordan, der har brug for hjælp. Specielt til at gå i skole. I kan hjælpe nogle af børnene ved at samle ind og sælge lodsedler.

Mange mennesker er flygtet fra Syrien til Jordan. Derfor er der kommet flere børn i skolerne, end der er plads til. Nu har lærerne alt for travlt, og børn kommer bagud med undervisningen. Mange forældre har det hårdt, fordi de har oplevet krig og været på flugt. Derfor er det svært for dem at hjælpe deres børn med skolen.

I kan give jordanske og syriske børn en voksen at tale med, lektiehjælp og mere undervisning. Så kan de komme tilbage og blive i skolen.

Når I samler ind og sælger lodsedler, giver I børn et smil på læberne, en god uddannelse og et håb for fremtiden.

For 375 kroner kan et barn i Jordan komme i skole et helt år.

Jeres hjælp giver dem:

• Undervisning i engelsk, arabisk og matematik
  • En tryg skoledag
  • Plads til venner og leg
  • En voksen at tale med
  • Hjælp til at komme tilbage i skolen
  • Opbakning til at blive i skolen
  • Lektiehjælp

År efter år fortæller danske elever os, at de er glade for at hjælpe børn som dem, de kender fra LæseRaketten. Når eleverne har lært om livet i et u-land, har de ofte brug for at kunne gøre en forskel.