Majs og bønner er de afgrøder, der bliver dyrket mest i Guatemala. De fleste spiser majs og bønner hver dag.
Tortillas er små majspandekager. I Guatemala spises de til stort set alt.
Tamales er en traditionel mayaret. Tamales bliver ofte spist til jul.
Bønner og ris er billige råvarer. Derfor bliver bønner og ris spist ofte i guatemalanske hjem.
Gorditas laves af majs og betyder de små fede. De spises til fester i Guatemala.
Bønner er en af de afgrøder, der bliver dyrket og spist mest af i Guatemala.
Her er en opskrift på bananbrød. Bananbrød kan både spises til morgenmad eller som en eftermiddagssnack.
Lær at lave Limonada con soda og Pozol, der er en majsdrik.
I Guatemala sælges på mange gadehjørner frisklavet slush-ice.
Mayaerne var de første til at drikke varm chokolade. De drak varm chokolade lavet på vand.
Kylling i kokosmælk spises på den caribiske kyst af garifunafolket.
Garifuna-folket drikker guifiti, hvis de er syge. Drikken er god mod sygdomme som feber og ondt i ryggen.