Her finder du en introduktion til undervisningsmaterialet om Sydsudan - samt opgaveforslag til de skønlitterære historier og portrætterne i LæseRaketten og temaet på hjemmesiden om Sydsudans børn.

Lærervejledning - Introduktion til Hele Verden i Skole 2017

Jeopardy-quiz om Sydsudan

Lav en quiz i klassen, efter eleverne har læst eller arbejdet med hjemmesidens temaer. Quizzen er rettet til mellemtrinnet og omhandler de fem temaer: Værd at vide om Sydsudan, Historie, Krig & fred, Natur & klima og Sydsudans dyr.

Download quizzen - den skal åbnes i PowerPoint. Når du åbner filen, vil du få en besked om, at den indeholder "makroer", som du skal trykke godkend til.

Vejledning til Jeopardy-quiz

Opgaveforslag

Opgaverne til Sydsudans børn knytter direkte an til portrætterne i LæseRaketten og temaet på hjemmesiden om Sydsudans børn. I temaet Sydsudans børn kommer danske børn og unge tæt på jævnaldrende i et andet land. Film, billeder og fortællinger kan skabe udgangspunkt for samtaler og diskussioner i klassen. Temaet er sammen med portrætterne i LæseRaketten  med til at sætte elevernes hverdag i relief og give dem en større forståelse for livet i et udviklingsland.

Opgaverne til Sydsudans børn er ikke inddelt efter fag, men er direkte relateret til de enkelte børn.

Opgaver til Sydsudans børn

Opgaver til børnearbejde

Opgaver til de skønlitterære historier

Tilhørende materialer:

Tip en 13'er og test din viden om LæseRakettens børn   Vendespil   Kuvert