Tab ikke fremtiden på gulvet!

Hvad synes du om, at 61 millioner børn i verden ikke kommer i skole? Vær med i Aktionsugen, hvor danske skolebørn sætter fokus på retten til uddannelse sammen med børn fra mere end 100 lande verden over. De danske politikere har sammen med resten af verdens ledere lovet at sikre alle børn i verden en god gratis skolegang inden 2030. Med verdensmål nr. 4 har FN sat kvalitetsuddannelse på dagsordenen, og det er nu vigtigt, at vi hjælper politikerne med at holde, hvad de har lovet.

Årets aktionsuge er i uge 17. I år håber vi, at endnu flere danske skoleelever vil være med til at lægge pres på politikerne. Derfor laver vi en landsdækkende, digital kampagne, der ender med et brag af en event på Christiansborg. Du og dine klasser kan være med på både Facebook og Instagram og ved at sende video og billeder ind til os.

Vi plejer at stå sammen uden for Christiansborg og råbe politikerne op hvert år. Vi har fået flere børn i skole gennem årene, men der mangler stadig mange. I år rykker vi aktionsugen i uge 17 inden for på Christiansborg, for nu vil vi have politikerne i tale.

Hvordan kan vi være med i Aktionsugen?

1. Verdensmål 4 for uddannelse
Vi vil overdænge politikerne med 4-taller, så de ikke glemmer, at de med verdensmål nr. 4 har lovet kvalitetsuddannelse til alle børn i verden inden 2030.
Lav jeres egne kreative og flotte versioner af verdensmål 4 - lav 4-talsfigurer, form dem i ler, lav 4-taller af jer selv - kun fantasien sætter grænser. Send dem eller billeder af dem til os på verdeniskole@oxfamibis.dk. Så kan vi sammen fortælle de danske politikere, at Danmarks børn vil have alle børn i skole.

2. Bog-balance-konkurrence
Hvor mange bøger kan du balancere med på hovedet, mens du fortæller, hvorfor det er vigtigt at få alle børn i en god skole? Lav en video af det og udfordr dine venner, familie, lærer, jeres lokale politikere eller politikerne på Christiansborg - mon de kan gøre det bedre? Verdensmål 4 skal nås, så vi ikke taber fremtiden på gulvet.

Danmarks sejeste klasser til bog-balance-konkurrence

De klasser, der er bedst til at balancere og har de bedste argumenter for god uddannelse til alle, kan få mulighed for at møde statsministeren på Christiansborg. Hvis I ønsker at være med på Christiansborg, skal billeder eller videoer være os i hænde senest 5. april. Hvis I sender film senere, vil de stadig komme på hjemmesiden.

Send billeder af verdensmål 4 og videoer fra bogbalance-konkurrencen til: verdeniskole@oxfamibis.dk
Adresse: Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B, 1620 København V

Hvis jeres videoer er store, kan de mailes let via wetransfer.com

Bog-balance-konkurrence

1. Lav en video i klassen, hvor du eller I balancerer med LæseRaketter - som vist ovenfor.

2. Kom med jeres bedste argumenter: ”Jeg synes hele verden skal i skole, fordi …” Slut gerne med: ”Tab ikke fremtiden på gulvet!” når du taber eller har tabt bøgerne.

3. Del jeres videoer ved at sende dem til os (og fortæl, om vi må bruge dem på de sociale medier), eller del dem på skolens egen Instagram (gerne også Facebook) og brug #Bogbalance og @oxfamibis (og #SDG4 #HeleVerdeniSkole).

5. Udfordr hinanden og de politikere, som I synes skal mindes om, at vi skal have alle børn i skole ved at bruge @navn på Instagram.