Af:

Pia Beltoft

IBIS, Politiken og Ekstra Bladet inviterer alle landets 6.-10. klasser til at deltage i ’Mediekonkurrence for Skoler 2013’, som sætter fokus på børnearbejde. Dine elever får mulighed for at arbejde med både trykt avis og nyhedssite for en uge i marts 2013.

Konkurrencen giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med de journalistiske genrer og bruge bl.a. blogging og video, samtidig med at de sætter fokus på en global problemstilling og retten til et børneliv.

Din klasse kan enten producere en avis eller et nyhedssite – eller begge dele. Vælger I at lave en avis, trykker vi den på rigtigt avispapir og leverer den i 1000 eksemplarer direkte til skolen.

Både du og din klasse kan få masser af hjælp i form af:
•    en grundig lærervejledning med fakta og inspiration
•    et online elevunivers om børnearbejde
•    en hotline for lærere til at hjælpe med det tekniske
•    en interviewtelefon, hvor frivillige i IBIS sidder klar til at svare på elevernes spørgsmål om børnearbejde.

Det er gratis at være med, og konkurrencen løber at stablen i ugerne 9, 10, 11 eller 12 i marts 2013. I vælger selv, hvilken uge I vil deltage – og der er selvfølgelig fede præmier til vinderen.

Tilmeld din klasse her.