Tortillas (madpandekager)

Sidst ændret
24.04.2018

Du skal bruge

4 kopper almindeligt hvedemel
1 tsk salt
½ kop smør eller margarine
1 kop varm vand

Sådan gør du

Bland mel og salt sammen i en skål. Skær smøret i mindre stykker og ælt det sammen med melet. Smøret skal blive helt smuldret, der må ikke være store klumper i melet.

Tilsæt vandet lidt efter lidt mens du rører rundt. Bliv ved indtil du har en dej, og ælt dejen indtil den er glat og ikke længere klistrer til fingrene.

Form dejen til små kugler. Læg kuglerne i en skål, og lad dem hæve overdækket i mindst 30 minutter.

Brug en kagerulle til at rulle hver kugle ud til en flad pandekage. Pandekagen skal være meget tynd, cirka 2 millimeter. Steg pandekagerne en ad gangen på en meget varm pande. Når pandekagen begynder at boble, vender du den og steger den på den anden side (det tager kun få sekunder!).

Fyld pandekagerne med det, du har lyst til (fx oksekød, kylling eller bønner).