Fufu med kødsovs
Du skal bruge
1,5 kg kartofler
200 g kartoffelmel
1/2 kg kød med ben, gerne ged, får eller lam
1/2 dl tomatpure
8 tomater
2 løg
1 dl olie
30 g frisk ingefær
1 frisk chili
salt
Sådan gør du
Skær kødet i små stykker. Kom salt i vandet og kog kød og ben i 20-30 minutter.
Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i tern.
Kog kartoflerne 20 minutter i en gryde uden salt i vandet.
Hak løg, chili og ingefær i meget små stykker.
Kom olien i en gryde og steg grøntsagerne til de er gyldne.
Kom salt og tomatpure i.
Hæld vandet fra kødet og kom kødet ned i gryden med olien.
Lad det småkoge til fufuen er færdig.
Del kartoflerne i en portion til hver. Mos og tilsæt kartoffelmel til blandingen er meget stiv.
Ælt med fingrene eller stød det med en stamper lavet af en tyk gren. Form boller på størrelse med tennisbolde. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Bollerne skal være blanke.
Bollerne serveres i en tallerken eller skål med kødsovs omkring.