Arroz con leche (ris med mælk)

Sidst ændret
24.04.2018

Det skal du bruge
1 kop hvide ris
2-3 kopper vand
1 stang kanel
1 spsk. revet skal af citron, lime ELLER appelsin
1 knivspids salt
4 kopper mælk
1½ kop sukker
1 kop vand
½ kop rosiner
1 spsk. vanilje
Kanelpulver

Sådan gør du
Bland ris, vand, kanelstangen, revet skal af citron (eller lime eller appelsin) og salt i en gryde. Bring det i kog uden at sætte låg på gryden.

Når det begynder at koge, så skru ned, så risene simrer ved lav varme. Sæt låg på gryden. Lad det simre indtil alt vandet er væk.

Når vandet er forsvundet, tilsæt mælk og sukker. Lad fortsat massen simre, mens du rører rundt. Fortsæt indtil den begynder at blive tyk. Tilsæt vanilje og rosiner og lad simre endnu to minutter.

Tag gryden af varmen og lad massen køle af i en halv time. Drys med kanel før servering.